Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Novi Zlatko kod Karupovića!

EKSKLUZIVNO: Novi Zlatko kod Karupovića!

4863
0
PODIJELI

Ekipa Portala BHBus.ba je prethodnog vikenda bila u posjeti prevozniku, koji je po svom voznom parku i uslugom, prepoznatljiv u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa i šire – Karupoviću iz Turbeta. Nakon što je njihov bijeli Neoplan Starliner N 516 SHD završio u kompaniji Liner bus iz Srebrenika, javila se potreba za novim vozilom koje će krasiti ovu firmu.naslov (2)Nakon razmatranja i dugotrajnog planiranja, rukovodstvo firme je došlo do zaključka da im je potrebno vozilo koje će imati više od 50 mjesta, a koje se dizajnom i bojom neće izdvajati od ostalih Neoplana u njihovom voznom parku. Tako je u zamjenu za prodanog Starlinera došao Neoplan Cityliner N 1217 HDC koji je ofarban u zlatnu boju kao i ostali. Novo vozilo je 2008. godište koje pokreće MANov motor od 440 KS, sa Euro 4 normom za zaštitu okoliša te sa šestostepenim ručnim mjenjačem.

Novi zlatko je pri uvozu u Bosnu i Hercegovinu na satu imao 599 000 hiljada, a opremljen je sa veoma udobnih 53+2 Kiel sjedišta sa kožnim naslonjačima za glavu. Od popratne opreme sadržano je individualno osvjetljenje u unutrašnjosti, CD-MP3, navigacija, dva LCD monitora, dva mikrofona, dva frižidera i automat za kafu. Također, posjeduje hidro pojačivač upravljača, grijanje retrovizora i elektronsko spuštanje prozora. Za sigurnu vožnju tu su ABS, tempomat, intarder i ostali sigurosni sistemi, a za sigurnu vožnju u rikverc pobrinut će se kamera preko koje možete pratiti da li ima išta iza vašeg vozila.

Neoplani posljednje generacije u vozni park Karupovića su krenuli dolaziti 2012. godine i to je bio znak da ovaj prijevoznik pokrene svojevrsnu zlatnu revoluciju u svom voznom parku. Tada je stigao Neoplan Starliner N 5218 HDL koji je bio jedini u BiH u tom periodu sa tom opremom. Nakon prodaje Citylinera N 1116 u Oceanic iz Tuzle kao zamjena je došao Cityliner N 1216 HD u 2014. godini. Zbog toga je Skyliner L doživio kozmetičke promjene pa je i on ofarban u zlatnu boju.naslov (1)Trenutno je Karupović jedina firma u BiH koja posjeduje tri Neoplana posljednje generacije. Rukovodstvo firme nam je najavilo da bi uskoro mogli imati još ulaganja u vozni park, a mi ćemo kao i uvijek prvi imati informaciju.

Portal BHBus.ba želi mnogo sreće i uspjeha cjelokupnoj firmi i njenom rukovodstvu.