Naslovnica Novosti MAN predstavio dva nova modela za Južnu Afriku

MAN predstavio dva nova modela za Južnu Afriku

1440
0
PODIJELI

Kao tržišni lider na južnoafričkom tržištu, MAN je iskoristio ovogodišnju konferenciju Udruženja Južnoafričkih autobuskih prevoznika (SABOA – Southern African Bus Operators Association) kako bi predstavio dva nova vozila za ovo zahtjevno tržište.

Prvi model je MAN Lion's Explorer, na MAN HB 3 šasiji i od njega P_Bus_EOT_MANLionsExplorer-01_width_300_height_225se očekuje da dobro podnese razne topografske terene u redovnom linijskom saobraćaju, zbog raznovrsnosti terena u Južnoj Africi. Opremljen je sa D20 motorom jačine 350 KS (257 kW), a autobusi će se praviti u MANovoj fabrici u Olifantsfonteinu i imat će 65 mjesta.

Na njihovom sajamskom štandu, MAN Truck & Bus Južna Afrika je također prezentovao i model koji je urađen zajedno sa Marcopolom. Radi se o šasiji MAN CLA, koja je napravljena u Indiji, a koju je nadogradio Marcopolo. Zbog svoje čvrstine i pozicioniranja, ovo vozilo se može koristiti za prevoze u ruralnimP_Bus_EOT_MANLionsExplorer-02_width_300_height_400 područjima, prvenstveno za redovne linije i školski prevoz koji se obavlja gotovo isključivo na neasfaltiranim putevima. CLA šasija se već dokazala u teškim uslovima rada na testiranjima prije nekoliko mjeseci.

“Veoma smo zadovoljni sa rezultatima testova do sada. CLA šasija se pokazala kao proizvod koji je u stanju da podrži strategiju rasta MANa u podekvatorijalnoj Africi”, prokomentarisao je Markus Geyer, generalni direktor MAN Truck & Bus Južna Afrika, na konferenciji u Johannesburgu. Oko 400 ljudi prisustvovalo je konferenciji, a na sajmu su imali priliku da saznaju više o javnom prevozu na više od 50 štandova.