Naslovnica Ekskluzivno Hukić turs: Neoplan Cityliner za novi nivo vrhunske usluge

Hukić turs: Neoplan Cityliner za novi nivo vrhunske usluge

3950
0
PODIJELI

naslo (1)“Putujte udobno i sigurno” – slogan je porodične kompanije Hukić turs iz Sarajeva više od 20 godina. Danas kompanija broji devet udobnih, vrhunski opremljenih autobusa visoke turističke klase. Sa ponosom ističu da u posljednjih 5 godina sarađuju sa mnogim agencijama iz Turske koje dovode turiste kako u Bosnu i Hercegovinu tako i na područje cijelog Balkana. U skladu s tim, posljednih godina je povećan i obim rada, pa se dosta uložilo i u nabavku kvalitetnih voznih jediinca.

Neoplanovi modeli su prepoznati kao odlična opcija za turizam, bilo da se radi o Eurolineru, Citylineru N1116 ili Citylineru N1116/3 HC. Posebna priča su modeli novijih generacija kao što su Cityliner N1217 HDC ili Cityliner N1218 HDL, koji je nedavno stigao kod kompanije Prevoz Musa iz Vinca kod Jajca. Prateći evropske trendove u turizmu i prevozu putnika te sa željom da svojim klijentima pruže novi nivo vrhunske usluge i komfornosti, rukovodstvo Hukić tursa je obogatila svoj vozni park sa klasičnim Citylinerom N1216 HD.

Prije toga je jedan Starliner N516 SHD napustio vozni park, ali nije otišao daleko od svoje kuće, pošto je završio u bratskoj kompaniji Amsa travel iz Sarajeva. Cityliner je stigao iz kompanije Oceanic Tuzla, koja ga je prema viđenom zaista odlično održavala.

Iako je stigao prije 10-tak dana, članak malo kasni, jer je Cityliner odmah po dolasku pušten u rad, što svjedoči o njegovoj kvaliteti i potražnji. Ipak, kada se sve sabere, vrijedilo je čekati. Novi ljepotan u Hukićevoj floti ima motor snage 440 KS, koji ispunjava Euro 4 norme ispušnih gasova. Uparen je sa ručnim šestostepenim mjenjačem i sigurno će dati dobru i ugodnu vožnju bez obzira na vanjske uslove. Autobus ima dužinu od 12 metara i opremljen je sa 50 veoma udobnih turističkih sjedišta.naslo (2)Putnici će tokom vožnji uživati u svim prednostima koje donose audio i video sistemi u vozilu, kao i u snažnom klima uređaju. Što se tiče vozača, na raspolaganju su brojni sigurosni sistemi novije generacije, a tu su i prednja te zadnja kamera za svaki slučaj. Dalja putovanja neće biti problem ni za vozače, pošto je vozilo opremljeno i sa krevetom za vozača, a putnici će svakako imati prilikom i da se okrijepe kafom ili čajem iz kafe aparata koji je standardna oprema.

Za kraj sa sigurnošću možemo reći da je rukovodstvo Hukić tursa odradilo odlične pripreme za nadolazeću sezonu, mada prema obimu posla trenutno, sezona je za njih već odavno počela. Za kraj su nam iz kompanije poručili da ipak ovo neće biti kraj što se tiče prinova i da se mogu očekivati još neka iznenađenja. Do tada, ekipa portala BHBus.ba želi puno sreće i pređenih kilometara i da nova iznenađenja budu što prije.