Naslovnica Novosti Banja Luka: Prijete štrajkom zbog izmijenjene linije 13B?

Banja Luka: Prijete štrajkom zbog izmijenjene linije 13B?

3365
0
PODIJELI

Sindikat “Autoprevoza” prijeti štrajkom i obustavljanjem saobraćaja, ukoliko se autobusi preduzeća “Aldemo turs” na liniji 13B Lazarevo – Novo groblje sa nove izmijenjene ne vrate na prvobitnu trasu.DSCN9688_zpsk325qlndPredsjednik sindikata “Autoprevoza” Žarko Đukić kaže da je “Aldemo turs” od 1. maja nezakonito izmijenio liniju bez ikakvog tendera i saglasnosti drugih autoprevoznika.

– Ta linija sada ide našom trasom, ispred naših linija 13A i 10 i bukvalno krade naše putnike. Po pravilu ne bi smjeli da mijenjaju trasu bez tendera, koji je već jednom potpisan i nema mijenjanja. Zanima nas ko je njima to odobrio i na koji način? Oni stvaraju gužve pa dolazi do kašnjenja naših autobusa – priča Đukić.

On je istakao da je Sindikat “Autoprevoza” uputio dopis gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću u kojem mu predočava ovaj problem, ali i upozorava na to da se radnici “Autoprevoza” neće libiti stupanja u štrajk, ukoliko im zahtjev ne bude ispunjen.

– Čekamo samo zvaničan odgovor iz Gradske uprave pa ćemo postupiti kako budemo morali – kazao je Đukić.

Iz Gradske uprave su rekli da linija 13B izmijenjenom trasom saobraća ispred linija 1, 6, 8, 9, 10, 13A, 13, i 13C prevoznika “Pavlović turs”, “Bočac turs”, “Autoprevoz” i “Rale turs”.

– Ako ćemo slikovito 13B zauzima četiri odsto polazaka svih ovih linija ili na svaka 24 polaska nekih drugih linija, naiđe pomenuti autobus. Moramo reći da on jedini prolazi pored Medicinske škole. Učenici te škole su nas često zvali nakon izmještanja terminala “Medicinska elektronika”, da se ova linija koriguje na ovaj način. Bilo im je otežano presjedanje iz drugih na autobus 13B, ka školi. Stigao je i zvaničan zahtjev iz mjesne zajednice Pobrđe – rekli su u Gradskoj upravi.xxxx_A28_E_732_Aldemo_Turs_Banja_LukaDodaju da je ovo eksperimentalna trasa i da će nakon analize biti donesena konačna odluka

Pokušali smo u petak da stupimo u kontakt sa vlasnikom “Aldemo tursa” Momom Vujasinom kako bismo čuli i njegov stav, ali on nije odgovarao na telefonske pozive.

Linija 13B je starom trasom saobraćala od Novog groblja

do “Kosmosa” u kojem je i Medicinska škola. Odatle je izlazila u ulicu Skendera Kulenovića i išla ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića do Narodnog pozorišta RS, a zatim pored “Medicinske elektronike” izlazila na zapadni tranzit. Kod crvenih zgrada u Rosuljama se isključivala ka “Metalu”, a zatim u Budžaku iz ulice Knjaza Miloša skretala na Bulevar Milutina Milankovića, ponovo na tranzit. Potom je prolazila pored Poslovne škole i kasarne “Kozara”. Novom trasom linija je skraćena za tri kilometra.

izvor: glassrpske.com