Naslovnica Novosti Centrotrans uveo dvije nove linije

Centrotrans uveo dvije nove linije

3084
0
PODIJELI

Kompanija Centrotrans je uvela dvije nove linije koje saobraćaju od danas. Autobusima su uvezana naselja Dobrinja i Vogošća, a stanovnici Orahovog Brijega, zahvaljujući novoj liniji, autobusom mogu putovati prema centru grada do Sutjeske i prema Vogošći.Clipboard01Građani su konstantno tražili uvođenje linije koja bi povezivala naselja Dobrinju i Vogošću, a stanovnicima Orahovog Brijega je nova linija od velikog značaja jer se povezuju sa centrom Sarajeva i Vogošćom.

Podsjećamo da je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo primilo određeni broj zahtjeva od općina s područja KS i to:
– Općine Stari Grad, zahtjev za registraciju minibuske linije Latinska ćuprija – Pogledine;
– Općine Ilidža, zahtjev za registraciju autobuske linije Ilidža – Lužansko polje i autobuske linije Hrasnica – Vijećnica (komercijalna linija);
– Općine Trnovo, zahtjev za registraciju autobuske linije Vijećnica – Bjelašnica

Pored ovih zahtjeva, Općina Vogošća je predala zahtjev za registraciju autobuske linije Vogošća – Dobrinja i autobuske linije za naselje Orahov Brijeg. Općina Novi Grad je tražila registraciju autobuske linije Dobrinja – Vogošća.

Mujo Fišo, ministar saobraćaja KS, je ranije za Klix.ba kazao da će Ministarstvo u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima izvršiti registraciju “redova vožnje” na zahtjev nadležnog organa Općine, za linije za koje se utvrdi da postoji opravdanost za njihovo uspostavljanje.

izvor: klix.ba