Naslovnica Novosti Otokar ponovo aktuelan u Srbiji

Otokar ponovo aktuelan u Srbiji

2033
0
PODIJELI

Nakon što je turski proizvođač autobusa BMC pokazao interes za Bosnu i Hercegovinu, o čemu smo već pisali, Otokar se ponovo aktivirao u Srbiji. Najveći turski proizvođač autobusa Otokar, koji je dio Koč grupacije (“Beko”, “Fiat-Tofas”..), najvećeg industrijskog konglomerata ove zemlje, predstavio je svoje najnovije modele autobusa u Boleču, gde je sjedište “Centra S”, ovlaštenog zastupnika Otokar vozila za Srbiju.eko-otokar_620x0“Raduje me što se poslije dužeg vremena vraćamo na tržište Srbije, gde vidimo veliki potencijal. Ne samo za prodaju autobusa, već i za potencijalno investiranje” – rekao je Onur Oner, direktor Otokara za jugoistočnu Evropu.

Otokar u ovom trenutku nudi najsavremeniju liniju autobusa od sedam do 18 metara dužine, opremljenih Euro 6 motorima. Poslednjih mjeseci jedan od tih autobusa je bio na testiranju u beogradskoj Lasti, u kojoj su se veoma pohvalno izrazili o ovom vozilu, posebno naglašavajući pouzdanost i ekonomičnost.

Na pitanje Novosti da li se razmišlja o eventualnoj kupovini nekog od preduzeća u restukturiranju Oner je rekao: “Velika smo kompanija koja ima svoje strateške ciljeve. Dobro poznajemo prilike u Srbiji i ulaganje u vašu zemlju veoma je interesantno. Da li ćemo i koliko proširiti naše poslovanje u Srbiji, znaće se vrlo brzo”.

izvor: novosti.rs