Naslovnica Novosti VIP vozila za predsjednike

VIP vozila za predsjednike

2235
0
PODIJELI

Krajem juna, čelnici vlada Kine, Rusije, Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Indije i Pakistana sastali u okviru Šangajske organizacije za saradnju (SCO) u glavnom gradu Uzbekistana Taškentu, kako bi se konsultovali o pitanjima s obzirom na sigurnost njihovih zemalja. Domaćin, predsjednik Uzbekistana, Islam Karimov, nesumnjivo je želio da boravak posjetitelja prođe ugodno. Kako bi osigurao prevoz tokom SCO Summit 2016, organizator je kupio dva MAN Lion's Coacha i dva VW Craftera, koji su u MANovom centru za modifikaciju dobili određene prepravke i kvalitetne dodatke.P_Bus_EOT_Usbekistan01_width_740VW Crafteri su bili prva ovakva vozila koja su rađena u MAN Centru za modifikaciju vozila. Njihova unutrašnjost je preuređena u komforan raspored sjedišta 1+1 u kombinaciji sa kožnim sjedištima turskog proizvođača Brusa. Na ovaj način, devet putnika i tjelohranitelj mogu da koriste usluge ovog VIP vozila. Unutrašnjost je također prilagođena kako bi davala izgled velikih autobusa pa je opremljena i sa LED svjetlima. Instaliran je i Konvekta krovni sistem klimatizacije i konvektor grijanja.

U MAN Lion's Coach autobusima učesnici SCO Summita uživali su atmosferi koja pruža unutrašnja LED rasvjeta, integrirana u spušteni strop, kao i u pojedinačna sjedištima sa nosačima za noge, podesivim naslonima za glavu i opcijom rotiranja cijelog sjedišta, što je bilo veoma efektivno zbog grupa koje su se prevozile i koje su diskutirale tokom putovanja. Umjesto uobičajenih maksimalnih 49 putnika u ovom 12-metarskom dvoosovinskom vozilu, ekskluzivni aranžman je omogućio da 18 putnika može uživati ​​u iznimno udobnim sjedištima.P_Bus_EOT_Usbekistan02_width_740Sigurnost putnika je osigurana od strane Continental Birdview kamera sa opcijom snimanja od 360 stepeni kao i brojnim sistemima pomoći. Između ostalog, MAN Lion's Coach nudi standardno program elektroničke stabilnosti (ESP), ECAS zračni ovjes sa podešavanjem razine, MAN BrakeMatic sistem kočenja sa elektroničkim sistemom kočenja (EBS) i upravljanje sa odgođenim djelovanjem kočnica, kao i vanjska ogledala sa integrisanim širokokutnim ogledalom. Vozila su opremljena sa 6-cilindričnim dizelskim motorom u skladu sa standardom Euro 4. Motor sa 440 KS (324 kW) osigurava svu potrebnu snagu i pogon.

“Ovaj primjer ilustrira cijeli portfolij proizvoda u našem Bus centru za modifikaciju”, izjavio je André Körner, voditelj Bus centra za modifikaciju u Plauenu. “Ovdje možemo raditi sve – od regionalnih autobuskih kompanija, njemačkih nogometnih klubova, promotivnih vozila pa sve do visokokvalitetne nadogradnje vozila za šefove država i vlada. Svaki zahtjev kupca se može izvršiti.”

Osim vozila, organizatoru iz Uzbekistana obezbjeđena je post-prodajna usluga i obuka vozača. Tokom SCO Summita usluga inženjera iz MAN Truck & Bus bila je spremna i dostupna na licu mjesta. Nakon SCO Summita, luksuzni autobusi će se i dalje koristiti za VIP transport, a lokalni MAN Centar će biti odgovoran za servisiranje i održavanje sva četiri vozila.