Naslovnica Novosti Irska: Vozači autobusa dobili na lotu, pa u ponedjeljak nisu došli na...

Irska: Vozači autobusa dobili na lotu, pa u ponedjeljak nisu došli na posao

2430
0
PODIJELI

Vozači autobusa koji su zajedno dobili jackpot EuroMillionsa prošlog petka nisu se u ponedjeljak ujutro pojavili na poslu, već su se još uvijek pokušavali oporaviti od šoka, piše Mirror. Gareth Quinn, područni direktor lokalnog javnog prevoznika Dublin Bus, otkrio je kako se niti jedan od 22 zaposlenika, koji su zajedno prošle sedmice dobili nagradu vrijednu 23.8 miliona eura, nije pojavio na poslu u ponedeljak.img2.thejournal.ieSvaki od dobitnika, a pretpostavlja se kako se radi o 21 vozaču i jednom inspektoru, dobio je slobodan dan. “Niko od njih nije jutros došao na posao, ali to nam ne predstavlja nikakav problem”, rekao je Quinn. “Neka im je sa srećom” drugi vozači autobusa izrazili su svoju sreću za svoje kolege.

Nacionalna lutrija potvrdila je kako su ih dobitnici kontaktirali. Tweetali su “Ok, dakle nismo pobijedili na Euru, ali smo zato pobjednici EuroMillionsa! U kontaktu smo s osobom koja ima pobjednički listić!!”

Oduševljenje se osjeća širom Phibsborougha zbog dobitka sindikata. “Rekla bih kako danas autobusi neće voziti”, rekla je Tina Mooney iz Ballymuna. “Sjajno je kada čujete da je dobitak dobila tako velika grupa ljudi iz radničke klase.”

“Puno je to novca, tako da je dobro da se dijeli između više njih, sigurno su ludi od sreće”, rekla je Patricia Kavanagh iz Meekstowna. “Samo se nadam da će se moj bus danas ipak pojaviti. Sjajno je vidjeti kako su 22 obična čovjeka postali milioneri preko noći.”

“Ja ipak ne bih ostavila svoj posao, milion ode samo tako”, objašnjava Brigid Dempsey iz Finglasa. “Nakon što kupite kuću, odete par puta van na odmor i kupite auto skoro ste sve potrošili.”

Lokalci raspravljaju i na što će vozači potrošiti svoje dijelove dobitka. “Ja bih si kupila kuću negdje vani gdje je lijepo”, kaže Helen Kane iz Cabre. “Kad bih ja dobila na lutriji mislim da bih si kupila kuću, a ostatak iskoristila da pomažem beskućnicima”, dodala je Tina Mooney. “Ja bih se kao prvo pobrinuo za svoje klince, kupio im kuću i stavio novac u banku za njih kad budu stariji”, rekao je Sam Burnett, iz Cabre.

“Oduševljen sam za svakog od njih ponaosob, kao i za njihove obitelji”, izjavio je vrhovni direktor Dublin Busa Ray Coyne. “Sjajno je vidjeti kako tako veliki broj naših zaposlenika dijeli pobjedu. Želimo im sve najbolje.”

izvor: net.hr