Naslovnica Novosti Prva dvospratna VDL Futura FDD2 u Švicarskoj

Prva dvospratna VDL Futura FDD2 u Švicarskoj

2102
0
PODIJELI

Prva VDL Futura FDD2 u dužini od 13 metara je isporučena kompaniji Roland Zemp Carreisen u Švicarskoj krajem jula. Ova dvospratna varijanta modela Futura nudi prostran kapacitet sjedenja za do 84 putnika, a smanjena dužina čini ovo vozilo vrlo okretnim. Lagana modularna gradnja u kombinaciji sa štedljivim pogonskim agregatom i aerodinamičnim oblikom garantuju manju potrošnju goriva, a time i niske emisije CO2. VDL Futura FDD2 je idealno vozilo za one koji vrednuju Dobit vlasništva.1--VDL-Futura-FDD2-130-for-Roland-Zemp“Uz kupovinu ovog novog VDL dvospratnog autobusa, naša VDL flota je sada potpuno ažurirana. Želimo ponuditi našim putnicima najbolju moguću uslugu kada putuju sa nama, a ovaj ultra-luksuzni dabldeker pruža vrhunsku udobnost i sigurnost”, kazao je direktor Roland Zemp.

Unutrašnjost Futura FDD2 odlikuju zaobljeni uglovi, dobro obrađen i moderan dizajn, svijetlih boja i od laganih materijala te sa pristojnom visinom na obje palube. Prostor za glavu na donjoj palubi je iznenađujući i iznosi 186 cm. Ovo vozilo će poboljšati iskustvo putovanja i pružiti dobar nivo luksuza putnicima koji idu na odmor ili poslovni sastanak. Prava inovacija je poboljšanje vidnog polja vozača, koje se dobilo zakošenjem međuspratne konstrukcije ka gore pa mu je na taj način obezbjeđeno veće vjetrobransko staklo. To daje vozaču osjećaj da ima dovoljno prostora i optimalan pogled.

VDL Futura FDD2-130 za Roland Zemp Carreisen je optimalno opremljeno. Sigurnost je najvažnija, tako da je vozilo opremljeno najnovijim sigurnosnim sistema pomoći. Udobnost vozača i putnika su također veoma važni. Ovaj dabldeker ima prostrani 71 + 1 + 1 raspored luksuznih sjedišta, a taj raspored može ići i do 84 putnika. Svako sjedište ima USB priključak, a na donjoj i gornjoj palubi postoje po dva video monitora, dok audio/video opremu upotpunjuje digitalni TV i DVD player. Obavezna oprema je i velika kuhinja. Zahvaljujući veoma uređenom interijeru i velikodušnom prtljažniku, ovo vozilo nudi obilje prostora za putnike i njihov prtljag.

Roland Zemp Carreisen je porodična firma osnovana 1999. godine i veliku vrijednost pridaje kvalitetu. Vozni park se sastoji od šest VDL vozila. Roland Zemp Carreisen nude različite ponude i vrste prevoza. Njihov fokus je na školskim izletima, transferima sa aerodroma te na domaćim i međunarodnim grupnim putovanja.