Naslovnica Novosti DB Regio Bus nastavlja da vozi sa MAN vozilima

DB Regio Bus nastavlja da vozi sa MAN vozilima

1802
0
PODIJELI

Deutsche Bahn je produžio svoj ugovor za gradske i međugradske autobuse sa MAN Truck & Bus. U 2017., kao i 2018. godini, DB Regio Bus će svoju flotu vozila obnavljati sa autobusima iz MAN Truck & Bus fabrike. Kupovina lokalnih autobusa je dogovorena sredinom maja, kada su predstavnici obje kompanije i potpisali ugovor.P_Bus_EOT_DB_width_740“Jako nas raduje nastavak našeg partnerstva i pouzdane sauadnje”, rekao je Frank Krämer, direktor prodaje MAN autobusa u Njemačkoj, poslije potpisivanja ugovora. U 2015. godini MAN je isporučio više od 200 gradskih i međugradskih autobusa kompaniji DB Regio Bus. “Za tekuću godinu, očekujemo sličan opseg”, završio je Krämer.

Novi master ugovor podrazumijeva isporuku MAN Lion's City solo i zglobnih autobusa različite dužine za gradsku i međugradsku upotrebu. Niskopodna solo vozila za gradsku upotrebu su dužine 12 metara i pokreće ih Euro 6 motor sa 280 KS (206 kW). Međugradski i zglobni gradski autobusi (18 metara) imaju motor snage 320 KS (235 kW). Kako bi se osigurao brz i lagan protok putnika, DB Regio Bus se oslanja na niskopodne ili nisko-ulazne (low-entry) varijante vozila koja su putnik-friendly.

Sa oko 608 miliona putnika u 2015. godini, Deutsche Bahn je najveći njemački pružatelj transportnih usluga u autobuskom sektoru. Ovaj sektor je dio putničkog saobraćaja i posebno je dodijeljen kompaniji DB Regio Bus. Više od 40 autobuskih kompanija i udruženja osiguravaju redovni saobraćaj u cijeloj Njemačkoj. Na ovaj način Deutsche Bahn osigurava intermodularnu mobilnost širom regiona.