Naslovnica Novosti Novi klupski autobus za Dynamo Dresden

Novi klupski autobus za Dynamo Dresden

2013
0
PODIJELI

Neuer_Mannschaftsbus_NewsMAN Truck & Bus isporučio je novi MAN Lion's Coach Supreme kompaniji Taeter Tours GmbH, a vozilo će služiti kao novi klupski autobus fudbalskog kluba Dynamo iz Dresdena. Prevoznik i klupski zvaničnici su zajedno predstavili vozilo prošle sedmice. Zvanična prezentacija počela je u 14 sati na trgu Dresdner Neumarkt.

“Uz našu predanost, nastavljamo postojeću saradnju sa Dynamom, koja traje još od 2012. godine. Odluku za nabavku novog klupskog autobusa olakšali su sam klub, kao i menadžment tima, mladi talenti i sjajni navijači”, rekao je Rainer Dietze, izvršni direktor Taeter Tours GmbH.046c6fc98c1a6ed552d8Novi MAN autobus dugačak je 13,80 metara, ima 440 konjskih snaga te automatski mjenjač sa 12 brzina i 40 udobnih i komfornih sjedišta. Na većini sjedišta postavljeni su i nosači za noge kako bi se igrači mogli prije utakmice pripremiti, a poslije utakmice i odmoriti. U zadnjem dijelu autobusa postavljen je stol sa grbom Dynama. Vozilo ispunjava najviše sigurnosne standarde. Lion's Coach Supreme donosi još od opreme i TV sa satelitskim prijemom i interni bežični internet. Unutrašnjost autobusa urađena je u MANovom centru za preradu vozila u Plauenu.

Vanjski izgled karakteriše veliki klupski grb i natpis Dynamo, koji se sastoji od više 3000 imena navijača kao i svih bivših igrača i trenera ovog kluba.