Naslovnica Novosti Položen kamen temeljac za izgradnju Autobuske stanice u Fojnici

Položen kamen temeljac za izgradnju Autobuske stanice u Fojnici

1528
0
PODIJELI

Kompanija Centrotrans Eurolines, u saradnji sa Općinom Fojnica, danas je položila kamen temeljac za izgradnju Autobuske stanice i Stambeno poslovnog objekta. Izgradnja moderne Autobuske stanice predstavlja jedan od najznačajnijih infrastrukturalnih projekata u općini Fojnica, čiji je značaj prepoznala kompanija Centrotrans Eurolines koja je i investitor radova.polaganje-kamena-temeljcaPoslovna politika Centrotrans Eurolinesa, kao društveno odgovorne kompanije, je investiranje u društvene zajednice u kojima posluje. Izgradnja moderne autobuske stanice doprijenet će kvalitetnijem životu građana Fojnice u smislu bolje povezanosti sa drugim dijelovima BiH.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su Premijer Srednje bosanskog kantona, Tahir Lendo, načelnik općine Fojnica, Sabahudin Klisura i generalni direktor Centrotrans Eurolinesa, Safudin Čengić.

„Centrotrans Eurolines, od svog osnivanja, ima uspostavljene linije prema Fojnici, a od 1996. godine ima uspostavljene autobuske linije na području ove općine. Mrežom linija, Centrotrans povezuje Fojnicu sa privrednim i kulturnim centrima kao što su Sarajevo, Travnik i Zenica. Upravo zbog svega navedenog počinje gradnja moderne Autobuske stanice“ istakao je generalni direktor kompanije Centrotrans Eurolines Safudin Čengić.

Novu Autobusku stanicu činit će stanična zgrada, autobusni prostor sa pet perona i pješački plato koji će u potpunosti zadovoljiti sve potrebe putnika i omogućiti bržu i bolju organizaciju prijevoza. U neposrednoj blizini autobuske stanice bit će izgrađena i savremena Stambeno poslovna zgrada sa 78 stanova i 6 poslovnih prostora, kao i parking za putnička vozila.

Inače, kada se radi o ovoj kompaniji vrijedi istaći i anketu koju su proveli studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i koja je pokazala da Centrotrans Eurolines građani biraju prije GRASa kada je u pitanju javni prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo.

Istraživanje je provedeno putem online ankete u kojoj je učestvovalo 256 ispitanika, a cilj istraživanje bilo je mjerenje zadovoljstva građana javnim gradskim prijevozom u KS. Prema rezultatima ankete, čak 85,8% ispitanika smatra da je Centrotrans bolji, tačniji i sigurniji u odnosu na drugog prijevoznika u KS, a upravo iz gore navedenih razloga 62,5% ispitanika prati red vožnje Centrotransa.

U zaključku istraživanja navedeno je da su ispitanici posebno istakli profesionalnost, sigurnost i tačnost u održavanju redova vožnje, na linijama koje održava Centrotrans.

izvor: press služba Centrotrans-Eurolines