Naslovnica Novosti Scania predstavila Interlink i za britansko tržište

Scania predstavila Interlink i za britansko tržište

1947
0
PODIJELI

Scania je službeno predstavila svoj model Interlink, o kojem smo pisali prije skoro godinu dana kada je bila i zvanična prezentacija. Prvi primjerak ovog modela isporučen je u martu norveškom operatoru JVB, a sada je došlo vrijeme i da se Interlink predstavi na britanskom tržištu. Prvi primjerci su već naručeni, a isporuke se očekuju od početka 2017. godine.Interlink HD će u Britaniji zamjeniti postojeći OmniExpress model, a biće dostupan u dvo i troosovinskoj izvedbi. Prvi kupci će biti kompanije Astons Coaches i JH Coaches. Oba prevoznika su se odlučili za troosovinsku izvedbu, dužine 14,1 metara, i sa DC13 motorom.

Richard Conway, iz Astons Coaches, kazao je da su se odlučili na Interlink HD na temelju ranijih iskustava sa Scania autobusima. “Sa OmniExpress smo uvijek dobijali izvanrednu uslugu i performanse gdje god se nalazili. Za narudžbu smo se odlučili nakon što smo vidjeli fotografije Interlink HD-a i nakon što smo čuli o brojnim poboljšanjima koja su napravljena u odnosu na OmniExpress. Nakon što se vidjeli prvi model sa volanom na desnoj strani uživo, moram reći da smo impresionirani sa specifikacijom, stajlingom i kvalitetom izgradnje”, završio je Conway.

Interlink HD za JH Coaches će biti posebno ukrašen zlatnom šemom, bi-xenon svjetlima, satelitskom navigacijom i posebnim unutrašnjim dizajnom sjedišta. Direktor JH Coaches, Ian Shipley, je izjavio da su Scania autobusi i post-prodajna mreža odigrali veliku ulogu u njegovoj odluci da izabere ovaj model: “Nemam sumnje da će Interlink HD biti odličan izbor za nas. Scania autobuse imamo već duži niz godina i radujemo se novoj saradnji sa njima i uvođenjem novog modela u našu stalno rastuću flotu. Naši putnici će moći da uživaju u najnovijoj tehnologiji i specifikacijima kada budu putovali s nama”.

Generalni direktor za prodaju u Scania Great Britain, Martin West, potvrdio je da su narudžbe za Interlink HD gotove i da će se početkom 2017. godine krenuti sa isporukama, te da će više detalja biti objavljeno u dogledno vrijeme.