Naslovnica Novosti Mercedes ostaje uz Ikarbus

Mercedes ostaje uz Ikarbus

2407
0
PODIJELI

ikarbus1“Mercedes nastavlja saradnju sa Ikarbusom i najavljuje isporuke novih niskopodnih šasija i Euro 6 motora”, izjavio je direktor Star importa, zastupnika njemačkog giganta za Srbiju, Rolf Jirgen Zojerle.

“Mercedes vjeruje u Ikarbus i nastavak uspješne poslovne saradnje na proizvodnji autobusa u skladu sa savremenim trendovima”, rekao je Zojerle za Večernje novosti. On je napomenuo da je obavio niz razgovora sa najodgovornijim ljudima iz Mercedes-Benza i dodao da nema nikakvih prepreka za nove isporuke šasija i motora Ikarbusu.

“To praktično znači”, objašnjava Zojerle, “da je Mercedes izuzetno zadovoljan dosadašnjom saradnjom i da će, pored aktuelnih modela, zemunska fabrika moći da proizvede i niskopodne autobuse sa Euro 6 motorom, koji će na haubi imati trokraku zvijezdu. Ono što je najvažnije je činjenica da će Mercedes obezbjediti i najsavremeniju tehnologiju Ikarbusu”, rekao je Zojerle.

Podsjećamo da je sredinom jula Ikarbus najavio i novi međugradski model IK312MB, koji će se također raditi u kombinaciji sa Mercedesom.

izvor: Tanjug.rs