Naslovnica Novosti Približava se Busworld Rusija!

Približava se Busworld Rusija!

2001
0
PODIJELI

Busworld Rusija će otvoriti svoja vrata od 25. do 27. oktobra svim posjetiocima u Crocus Expo centru u Moskvi. Busworld i njegov partner, ITEMF Expo, privlače vodeće ruske i međunarodne izlagače na dobro opremljen izložbeni centar.600_600_russia-rgb-lowScania, KAMAZ, NEFAZ, GAZ grupa, Minskyi Avtomobilnyi Zavod (MAZ), King Long, Yutong, Neman, Webasto, Continental Automotive Rus, VOITH Continental Tyre Rus, Camozzi Pnevmatika, RABA Axle i mnogi drugi izlagači su spremni pozdraviti stručne posjetioce od 25. do 27. oktobra 2016. godine i da im pokažu svoje najnovije proizvode i inovacije. Za ovaj sajam najavljeno je i puno premijera. Ulaz na sajam je besplatan uz uslov da se prethodno registrirate online.

Busworld Akademija & IRU kongres
U saradnji sa sajmom, posjetioci mogu sudjelovati u nizu seminara i rasprava u okviru Busworld akademije i IRU Kongresa. Svaki dan će značiti i novu temu: 25. oktobar je tema “Autobusi i turizam”, 26. oktobar je tema “Autobus i grad”, dok je 27. oktobra planirana tema “Sigurnost u autobuskom prevozu”. Veliki broj ruskih i međunarodnih stručnjaka će podijeliti svoja znanja i iskustva te održati veoma zanimljiva predavanja i disuksije.

Kongres će biti zanimljiv za prevoznike, ali i za proizvođače, pošto će se puno tema obraditi iz tog segmenta. Cijeli program je dostupan na web stranicama Busworld Rusije i Busworld akademije. Ulaz na kongres je besplatan za posjetioce sajma.

Rusko tržište autobusa
Rusko tržište autobusa je još uvijek jako. U prvih šest mjeseci 2016. godine, prodano je 9679 autobusa svih veličina i namjena. Tržištem dominiraju tri glavne veličine vozila. Najmanji su minibusi, uglavnom sa oko 16-20 sjedećih mjesta. Ovdje je zanimljiv segment od 8-10 tona u kojem dominiraju vozila proizvođača PAZ.

Tržišni lider je LiAZ, koji koristi pogonske komponente sa Zapada poput ZF osovina i potpuno automatskih mjenjača. Njihova vozila su opremljena snažnim sistemima grijanja, pomoćnom izolacijom, prostorom za putnike u invalidskim kolicima i raznim elektronskim sistemima i opremom.

Najveći proizvođač u Rusiji je GAZ Grupa, pošto su vlasnici proizvođača kao što su LiAZ, PAZ i nekoliko drugih podružnica za izradu komponenti. Vrijedi spomenuti da proizvode i minibuse pod svojim imenom, a radi se o modelu Next.

Ruski proizvođači automobilskih komponenti i dobavljači će također biti dobro zastupljeni. Fabrike sprovode modernizaciju i dosta ulažu u novu opremu, što se vidi i u novim i poboljšanim standardima kvalitete.

U toku je modernizacija gradskog saobraćaja u Rusiji, gdje se obnavljaju vozni parkovi, a značajno je spomenuti i veliki val ulaganja u međugradske i turističke autobuse uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine. Rusija će biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, pa se očekuje i velika kupovina novih autobusa koji će prevoziti hiljade navijača koji se očekuju tokom Prvenstva.

Postoje ohrabrujući znakovi povjerenja ruskoj automobilskoj industriji. Tajming Busworld Rusija, koji je sponzorisan od strane Autotransa, nije mogao biti bolji.