Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Novi MAN Lion's Coach autobusi za Trans turist Tuzla

EKSKLUZIVNO: Novi MAN Lion's Coach autobusi za Trans turist Tuzla

6408
0
PODIJELI

Kompanija Trans turist iz Tuzle unazad par godina slovi kao firma koja je svoj vozni park bazirala iskljčivo na MAN Lion's Coach modelima. To i ne čudi s obzirom da ovaj tip vozila pruža odlične rezultate kako na linijskom prevozu tako i u segmentu vanrednih vožnji.naslovna-2Proteklih dana flota Trans Turista je pojačana sa još dva Lava, ali po prvi put sa 6-cilindričnim MAN D2676 Euro 6 motor zapremine 12400 cm3 i snage 324 kW/440 hp. Veliki akcent je stavljen na zaštitu okoline, po čemu će ova vozila ispuniti sve stroge zahtjeve EU. Ono što dodatno ističe ova dva Lava je činjenica da su ovo prva vozila u Bosni i Hercegovini sa redizajniranom maskom koju ističe crna ploča sa tri prepoznatljiva slova M-A-N.

Unutrašnjost oba vozila je opremljena sa imitacijom parketa. Specijalnih 49 sjedišta su ukrašena sa MAN logotipom i sigurno će tokom svakog putovanja pružiti vrhunsku udobnost. Ispod svakog sjedišta su smještene utičnice od 230V, kako bih putnici imali mogućnost električne nadopune svojih uređaja tokom putovanja.naslovna-1Za multimedijalni ugođaj zadužen je Multi Media Coach set  sa navigacijom za cijelu Europu i mogućnošću prenosa podataka na monitore i vanjske AUX/USB uređaje te kamerom na drugim vratima. Što se tiče video reprodukcije sadržaja, tu su i dva LCD monitora, koji su smješteni na samom početku autobusa i na sredini kod drugih vrata.

Što se tiče naftnih rezervoara moramo reći da su Lavovi opremljeni sa dva rezervoara od 525 i 180 litara. Unutrašnje osvjetljenje opremljeno je LED tehnologijom, a za vanjsko osvjetljenje su zadužena ksenon svjetla koja su podpomognuta sistemom za samočišćenje farova.

Osim udobnosti, akcenat je stavljen i na sigurnost kako samog vozila tako i putnika u njemu, pa je vozilo opremljeno brojnim sigurosnim sistemima kao što su Electronic Brake System (EBS) sa ABS/ASR, Electronic stability program (ESP), Lane guard system (LGS), Emergency Brake Assist (EBA) itd.

Prilikom naše posjete vozila su bila u procesu sređivanja i stavljanja šeme i natpisa te će se ubrzo već naći na bh., ali i na cestama širom Evrope. Na samom kraju, poželjeli bi puno sreće i uspjeha u daljnjem poslovanju osoblju firme Trans Turist Tuzla, a u nastavku pogledajte i galeriju slika: