Naslovnica Novosti Rheinbahn naručio novih 80 VDL Citea LLE

Rheinbahn naručio novih 80 VDL Citea LLE

1818
0
PODIJELI

Kompanija Rheinbahn iz Düsseldorfa je naručila novih 80 Citea LLE od VDL Bus & Coach. Ova narudžba dolazi nakon isporuke 60 vozila koja su isporučena 2013. godine. “Jako smo ponosni na povjerenje koje Rheinbahn ima u naše proizvode”, kazao je Boris Höltermann, generalni direktor VDL Bus & Coach Deutschland. “Ova narudžba također potvrđuje našu strategiju u vezi laganih vozila i smanjenja Ukupnih troškova vlasništva (Total Cost of Ownership), koja su povezana s njima i optimizaciju Profita vlasništva (Profit of Ownership).”vdl-citea-lle-rheinbahnZa VDL autobusi sa laganom konstrukcijom usmjereni su na postizanje bolje potrošnje goriva i smanjenja štetnih emisija. Naravno, autobusi su i dalje u skladu s najvišim sigurnosnim standardima.

VDL Citea LLE ima neto težine od oko 9 tona, a temelji se na vlastitim iskustvima Rheinbahna te koristi 25% manje dizela od klasičnih dizelskih autobusa. Uz ovu razinu performansi, VDL Citea zadovoljava zahtjeve koji se obično primjenjuju na vozila sa hibridnim i električnim tehnologijama. U skladu sa trenutnim pritiskom troškova, izbor za lagani koncept vozila za VDL je bio logičan korak. Ovakva vozila su i logičan korak za sve kompanije koje se bave prevozom putnika i  koje žele pružiti najbolju moguću uslugu svojim putnicima, ali i nastojati smanjiti emisije štetnih tvari.

Rheinbahn AG obavlja javni prevoz u Düsseldorfu, Meerbuschu i znatnim dijelovima četvrti Mettmann. Trenutno imaju 430 autobusa, 91 liniju, 7 sprinter linija ( koje su dijelom podzemne) i 11 tramvajskih linija. Njihova željeznička mreža se proteže sve do gradova Neuss, Krefeld, Duisburg i Ratingen, a dio su i željezničke mreže Verkehrsverbund Rhein-Ruhr koja iznosi oko 342 km. Rheinbahn godišnje preveze oko 216 miliona putnika.