Naslovnica Novosti MAN šasije za Sjevernu Afriku

MAN šasije za Sjevernu Afriku

1485
0
PODIJELI

Prve niskopodne MAN šasije u Tunis su stigle prije više od tri godine i to kao prototip u zajedničkom poduhvatu između Center Importer Management NWC Africa i tuniskog uvoznika. Od tada, gradski autobusi bazirani na MAN šasijama postali su čest prizor u mnogim tuniskim gradovima. Uskoro će im se pridružiti i još više takvih autobusa pošto je tuniški Ured za trgovinu na javnom tenderu odabrao Alpha Bus Tunisie, službenog partnera MAN Truck & Bus, da osigura narudžbu dodatnih 395 vozila.1Posao podrazumijeva 194 solo autobusa na temelju RR8 šasije i 201 zglobni autobus na temelju A24 šasije. Šasije će biti isporučene tokom naredne tri godine, a prvi dio šasija će biti isporučen do kraja ove godine.

RR8 šasije će biti isporučene sa D08 motorom snage 208 KS (206 kW) i sa ručnim mjenjačem. Ovisno o tome koje će se gume montirati, vozilo će imati dopuštenu masu od 19,5 t. Za zglobne autobuse, Alpha Bus će koristiti A24 niskopodnu šasiju, koja je pogodna za vozila dužine do 18,750 mm. Motor ima snagu od 350 KS (257 kW).

Na potpisivanju ugovora između Alpha Bus Tunisie i MANa u Minhenu, Rhouma Labiadh, zamjenik direktora u Alpha Bus, naručio je dodatnih pet MAN šasija za turističke autobuse, čime je ukupan posao zaokružen na impresivnih 400 vozila.