Naslovnica Novosti Scania jača svoju poziciju u Indoneziji

Scania jača svoju poziciju u Indoneziji

1409
0
PODIJELI

Scania nastavlja da jača svoju poziciju na indonezijskom tržištu autobusa. Kompanija Transjakarta je naručila 150 niskoulaznih gradskih autobusa, uz prethodno naručenih 110 troosovinskih Scania autobusa, koji će biti isporučeni do kraja ove godine. Gradski prevoznik, iz indonezijskog glavnog grada Džakarte, u svom voznom parku već ima 108 Scania zglobnih plinskih autobusa sa Euro 6 normama.Transjakartin autobuski tranzitni sistem se smatra najdužim takvim sistemom na svijetu, jer opslužuje više od 10 miliona putnika mjesečno. Predstojeća isporuka niskoulaznih autobusa će zamijeniti postojeća vozila, koje su već stara i koja su postali veliki zagađivači. Novi Scania autobusi, koji će biti isporučeni od strane kompanije United Tractors, imat će rampe za invalidska kolica, a nadogradnju će raditi Laksana.

Nakon objave narudžbe novih autobusa, guverner Džakarte Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama posebno je istakao veliku dostupnost koju imaju Scania autobusi i rekao: “Ovo su autobusi svjetske klase i drago nam je što ćemo ih imati. Džakarta nikada prije nije imala niskoulazane autobuse”.Scania je preko svog indonezijskog partnera United Tractors obezbjedila servis i radionice koje su potrebne u Džakarti kako bi se vozila pravilno servisirala i održavala, a samim tim i prevoz bio redovniji. Saradnja između ove dvije kompanije datira još iz 2004. godine, kada su počeli sa uvozom kamiona za potrebe rudarstva.

Scania je glavni dobavljač autobusa za BRT sisteme širom svijeta. “Uvjereni smo da ovakvi autobuski sistemi nude najbrže i najisplativije rješenje za gradove i za povećanje urbane mobilnosti te smanjenja saobraćajnih gužvi”, kazao je Karin Rådström, voditelj odjela putničkih autobusa. “Džakartin BRT sistem može odlično poslužiti kao model za mnoge gradove u ekspanziji”.