Naslovnica Novosti Cape Town dobija BYD električne autobuse

Cape Town dobija BYD električne autobuse

1360
0
PODIJELI

BYD je dobio tender u sklopu kojeg će isporučiti 11 električnih autobusa glavnom gradu Južnoafričke Republike, Cape Townu. Ovaj grad ima za cilj postati prvi grad na afričkom kontinentu koji će koristiti električne autobuse za javni prevoz putnika. Gradska uprava za prevoz će u početku nove 12-metarske autobuse, sa olakšanim pristupnom, koristiti na ekspresnim linijama dužine 35-40 kilometara, a koje povezuju centar grada sa regiom Metro South East.20161101050046340Po završetku izgradnje prateće infrastruke za brzi autobuski tranzit (Bus Rapid Transit – BRT) u Cape Townu, autobusi će biti preraspoređeni tamo. Cape Town ima za cilj smanjiti emisije ugljičnog dioksida kroz niz politika koje utječu na domaćinstva, poduzeća, gradski saobraćajni sistem i električne energije. Njihov plan “Energy 2040 Strategy” ocrtava plan za povećanje učinkovitosti prevoza, tako da se istovremeno emisije ugljičnog dioksida smanje za 3,2 % do 2020. godine. Saobraćaj proizvodi 34 % ugljičnog dioksida u ovom gradu od 3,8 miliona ljudi.

Prije ovog događaja, BYD je isporučio fotonaponske module jednoj najvećih solarnih farmi u Južnoj Africi u gradu Prieska, koja ima veličinu otprilike kao 233 fudbalska igrališta. Također je isporučio prvi kontejnerski sistem za pohranu energije u Johannesburgu februara 2015. godine.

BYD električni autobus na baterije koristi mnoge napredne tehnologije razvijene od strane BYD osoblja, koje broji više od 16.000 inženjera. Autobusi su opremljeni sa željezo-fosfatnom baterijom koja može izdržati više od ostalih baterija električnih autobusa koji su na tržištu. U kombinaciji sa regenerativnim sistemom kočenja, sustav, BYD eBUS nudi najniže troškove životnog ciklusa i održavanja u usporedbi sa konvencionalnim dizelskim autobusima.

BYD eBUS donosi niz operativnih i ekoloških prednosti za javni prevoz putnika, vozačima, autobuskim prevoznicima i stanovnicima zajednice pošto imaju izuzetno tih rad, mirnu i udobnu vožnju bez vibracija. Autobus, čak i u gustoj saobraćajnoj špici, na jednom punjenju može preći više od 250 kilometara.