Naslovnica Novosti Više od 100 MANova u jednog godini za Pamukkale Tourism

Više od 100 MANova u jednog godini za Pamukkale Tourism

2135
0
PODIJELI

1U aprilu 2016. godine, isporučeno je 15 MAN Lion's Coach autobusa turskom prevozniku Pamukkale Tourism i oni su činili zadnji dio od velike narudžbe koja je činila ukupno 100 ovakvih vozila. Pamukkale Tourism je jedna od tri najveće kompanije za prevoz putnika u Turskoj. Međutim, kompanija se nije zaustavila na tome, nego je napravljena dodatna narudžba od 12 MAN Lion's Coach EfficientLine autobusa opremljenih po VIP standardima. Na ovaj način je izvršena izmjena već postojeće narudžbe koja podrazumijeva 22 Neoplan Tourlinera i 78 MAN Lion's Coach, a koji su također naručeni kao VIP vozila sa 2 + 1 rasporedom sjedišta. Uz dodatak ovih novih autobusa, MAN čini 90% voznog parka kompanije Pamukkale Tourism

“Činjenica da imamo tako visok procenat MAN autobusa u našem voznom parku nije samo zbog njihove impresivne tehnologije, udobnosti i usluga, već i – što je najvažnije za nas – što MAN stavlja veliki naglasak i na potrebe naših klijenata”, objasnio je Mustafa Özdalgıç, generalni direktor Pamukkale Tourism, na svečanoj primopredaji vozila. “U Pamukkale, naš glavni cilj je da budemo u mogućnosti ponuditi našim klijentima uslugu koju oni traže, bez mogućnosti kompromisa po pitanju kvalitete. Imajući to u vidu, MAN Lion's Coach EfficientLine sa 2 + 1 rasporedom za sjedenje i VIP značajke je upravo ono što smo tražil. Ova vozila pružaju izuzetne prednosti u kojim naši putnici mogu uživati baš kao i mi”.2Nova narudžba podrazumijeva da će 12-metarski autobusi imati raspored sjedišta u šemi 2 + 1 i imat će ukupni kapacitet od 38 putnika te prostora za noge na pretek, zahvaljujući novom dizajnu sjedišta i ovakvom rasporedu.

Ova investicija ističe kontinuirani rast Pamukkale Tourism, koji odražava pozitivne trendove u turizmu, ali i u linijskom prevozu u posljednjih nekoliko godina. Kompanija sada ima više od 3500 zaposlenih i vozni park od 600 vozila, a do kraja ove godine, kako se procjenjuje, 14 miliona putnika će koristiti njihove usluge.

Osim ove velike isporuke iz MANa nam stiže i još jedna dobra vijest u vezi njihovih autobusa. Na nedavno završenom Busworld Russia MAN Lion's Intercity je proglašen za najbolji autobus. Žiri, koji je birao “Best Commercial Vehicles of the Year in Russia”, je bio pun hvale za karakteristike koje ima MAN Lion's Intercity, a nagrađen je u kategoriji “Međugradski/Prigradski autobus godine”.3“Best Commercial Vehicles of the Year in Russia” je manifestacija koja se održava već 16 godina, žiri se sastoji od poznatih novinara za komercijalna vozila i koji redovno objavljuju članke o cestovnom prevozu u svojim medijima.

MAN Lion's Intercity je već u upotrebi u Rusiji, gdje radi na linijama između Moskve i Sankt Peterburga u sjevernom dijelu zemlje. “Oduševljeni smo što smo dobili ovu nagradu žirija i sigurni smo da će korisnici dijeliti mišljenje žirija”, poručili su iz MANa. Autobus je izuzetno svestran i dolazi sa odličnim spektrom mogućnosti. Visok standard aktivne i pasivne sigurnosti, karakteristike i pouzdanost, uz dobar dizajn te brzo i ekonomično održavanje su svakako velike prednosti koje dolaze uz ovaj autobus.4Bosna i Hercegovina se može pohvaliti da je jedna od rijetkih koji ima ovakav model na svojim cestama pošto je u julu isporučen Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ iz Banja Luke.