Naslovnica Novosti Novi Otokar za Miškić bus

Novi Otokar za Miškić bus

3398
0
PODIJELI

Proteklih dana isporučen je još jedan Otokar Sultan MAXI u Bosni i Hercegovini. Novi vlasnik je firma Miškić Bus iz Širokog Brijega. Stvaranje tradicije kakvu poznajemo danas, kompanija Miškić bus je započela još 1995. Godine. Danas je Miškić bus izrasla u modernu kompaniju koja riješava probleme koje donosi poslovanje u savremenom poslovnom okruženju. Radi se o porodičnoj firmi sa sjedištem u Širokom Brijegu i njezina osnovna djelatnost je prevoz putnika.Neprestanim ulaganjem u vozni park i proširenjem usluga kompanija je doživljava stalni rast u kvalitativnom i kvantitativnom smislu. Vremenom je sama kompanija rasla pa danas Miškić bus nudi i usluge marketinga, najam vozila, turističku agenciju, benzinsku pumpu te servis za održavanje i pranje vozila. Vrhunac rasta predstavlja i Autobusni kolodvor koji je u zajedničkom vlasništvu opštine i ove kompanije, a o kojem smo pisali i ranije.

Otokar kao brend je vlasnici poznat i od ranije, jer su imali već jedan njegov model. Sultan MAXI model je opremljen Cummins ISBe4.5 Intercooler Turbo Diesel motorom koji ispunjava Euro 5 standarde. Motor je uparen sa ručnim mjenjačem i takva kombinacija daje rezultat od 180 KS. Bitno je spomenuti, da za razliku od starijeg modela, veličina prtljažnog prostora je znatno veća.Kapacitet vozila je 31 sjedište sa izuzetno velikim razmakom između sjedišta, a i sama sjedišta su izmjenjena kako bi putnicima pružila udobnu i komfornu vožnju. Cijelokupan dojam popravlja i ugodna LED rasvjeta u unutrašnjosti, kao i LCD monitor sa DVD/MP3 playerom. Vozilo također posjeduje i Wi-Fi ruter sa izmjenjivim SIM portom.

Iz kompanije su poručili da je nova akvizicija osigurana kako bi bili konkurentni i svojim klijentima ponudili novi nivo kvalitete i udobnosti. Napominjemo da je vozilo isporučila kompanija UBE Store iz Tuzle, te da je ovo treći novi Otokar Navigo T u Bosni i Hercegovini u ovoj godini. Na ovaj način je UBE Store zaključio izvanrednu godinu, a kako su nam najavili u idućoj godini možemo očekivati još novih Otokara, ali i rabljenih vozila.

Rukovodstvu i zaposlenim u kompaniji Miškić bus želimo puno sreće sa novim vozilom, kao i kompaniji UBE Store od koje očekujemo još radosnih vijesti u mjesecima koji su pred nama.