Naslovnica Novosti Wetterstein Reisen kupio prvu VDL Futuru FDD2 u Austriji

Wetterstein Reisen kupio prvu VDL Futuru FDD2 u Austriji

3012
0
PODIJELI

Prošle sedmice Wetterstein Reisen je preuzeo novi VDL Futuru FDD2 i to je prvi ovakav primjerak za Austriju. Wetterstein Reisen je poznat po pažnji, sigurnosti i maksimalnoj udobnosti koju posvećuju svojim putnicima. Isporučena VDL Futura FDD2 impresionira svojom luksuznom unutrašnjosti. Udobnost, sigurnost, tehnologija i dizajn su elementi koji čine putovanje u Futuri FDD2 ugodnim iskustvom.

Unutrašnjost Future FDD2 karakteriziraju zaobljeni uglovi, dobra završna obrada, moderne i svijetle boje te lagani materijali na gornjem i donjem spratu. Visina na donjoj palubi je iznenađujuće dobra i iznosi 186 cm. Prava inovacija je poboljšanje vidnog polja vozača, koje se dobilo zakošenjem međuspratne konstrukcije ka gore pa mu je na taj način obezbjeđeno veće vjetrobransko staklo. To daje vozaču osjećaj da ima dovoljno prostora i optimalan pogled. Lagana modularna konstrukcija u kombinaciji sa ekonomičnim pogonskim sistemom i aerodinamičnim oblikom garantuju nisku potrošnju goriva, a time i manju emisiju CO2. Za prevoznika to znači dvostruku korist – više putnika i niže troškove goriva. VDL Futura FDD2 je idealan autobus za one koji cijene Dobit vlasništva.

VDL Futura FDD2-141 za Wetterstein Reisen je učinkovito opremljena. Sigurnost je na prvom mjestu, pa je vozilo opremljeno najnovijim sigurnosnim sistemima pomoći. Udobnost i putnika i vozača je također jako bitna stavka. Autobus ima ukupni kapacitet sjedenja od 83 + 1 + 1 sa deluxe VDL Class 500 sjedećih mjesta. Široka srednja vrata omogućavaju ugradnju rampe za invalidska kolica, tako da i osobe sa invaliditetom mogu ući i izaći iz autobusa. Izmjenjiva platforma također omogućava stvaranje dva mjesta za invalidska kolica. Vrlo velikodušan prtljažnik nudi obilje prostora za prtljagu putnika.

Wetterstein Reisen je jedna od najvećih autobuskih kompanija na zapadu Austrije. U 2015. godini Wetterstein Reisen kupio je svoj prvi VDL bus, ultra-luksuznu Futuru FHD2-139 VIP, koja može primiti 32 putnika u prostranom 2+1 rasporedu sjedišta. U proljeće 2016. godine stigle su dvije dodatne Future, da bi ciklus bio završen sa ovom dvospratnom Futurom. U maju ove godine, Wetterstein Reisen je dobio i ovlašteni VDL Bus & Coach servis, što je svakako pogodnost za prevoznike sa zapada Austrije koji imaju VDL vozila.Vrijedi spomenuti i da je VDL Bus & Coach tokom mjeseca isporučio i 12 VDL Citea LLE-99 Electric. Radi se o prvim takvim isporučenim vozilima ikad, a vozila su isporučena kompaniji Arriva Nederland.