Site icon BHBus.ba

Lasta dobila 10 novih crvenih čeških autobusa

Saobraćajno preduzeće Lasta Beograd obnovilo je svoj vozni park novim solo autobusima marke SOR, koji će biti anagažovani na prigradskim linijama. U prostorijama Laste danas je održana promocija prvih deset vozila, koji predstavljaju samo dio isporuke od ukupno 100 autobusa, koji će biti isporučeni tokom 2017. i 2018. godine, a o čemu smo već ranije pisali na portalu.

Nabavka novih vozila vrši se pod najpovoljnijim kreditnim uslovima iz sredstava Češke ČSOB Banke, a ukupna vrednost investicije je 14 miliona eura. Lasta u svom voznom parku već poseduje 128 autobusa marke SOR i u dosadašnjoj eksploataciji oni su se pokazali kao idealan tip vozila za prigradski saobraćaj u Beogradu i Srbiji, zbog čega je i nastavljena dugogodišnja saradnja sa navedenom češkom kompanijom.

Autobusi su klimatizovani i posjeduju informativne sisteme odnosno displeje sa brojem i nazivom linije, kao i sistem za automatsko brojanje putnika, elektronski sistem kontrole kočenja EBS, isporučeni su u crvenoj boji i ispunjavaju sve kriterije propisane tenderskom dokumentacijom za prigradski prevoz Grada Beograda.

izvor: blic.rs

Exit mobile version