Naslovnica Novosti Engleski King’s Ferry naručio 10 novih Tourisma

Engleski King’s Ferry naručio 10 novih Tourisma

1811
0
PODIJELI

Nakon što je u prethodne dvije godine stiglo sedam novih Mercedes Tourisma u vozni park, engleski prevoznik King's Ferry je i u novoj godini krenuo istim pravcem, pa je tako naručeno još novih deset Mercedes Tourismo autobusa sa Euro 6 motorima.

Isporuke su planirane za ovaj mjesec, a vozila će se koristiti na različitim uslugama, počev od linija za National Express pa do vanrednih vožnji. Bitno je spomeni da će sva vozila, u skladu sa PSVAR, imati lift za invalidska kolica sa prednje strane.

Nova vozila će biti napravljena po jedinstvenim specifikacija, a najnoviji Tourismi će biti među prvima koji nose redizajnirani moderni novi King's Ferry logo. Putnici u ovim vozilima mogu očekivati luksuzne specifikacije, koje uključuju moderna Luxline rasklopiva sjedišta u kombinaciji kože i tkanine, USB priključke, Wi-Fi instalaciju, unaprijeđene kontrole rasvjete i klimatizacije iznad glave sa ambijentalnom LED rasvjetom i dva 19-inčna fiksna LCD monitora.

Dodatna oprema podrazumijeva i bojler sa toplom vodom, WC sa sušilom za ruke, displej sa oznakom linije i već spominjani lift za korisnike invalidskih kolica, a sve ovo kako bi se klijentima pružila pravovremena i uvijek dostupna usluga.

Lee Hake, direktor prodaje za područje Londona i jugoistočne regije je izjavio: “Fantastično je raditi sa nagrađivanim prevoznikom kao što je King's Ferry. Posvećenost prevoznika da pruži izvrsnost i kvalitetu usluge je impresivna, a ja sam oduševljen što je King's Ferry ponovo odabrao Tourismo autobuse, od kojih očekuje da se pridržavaju standarda udobnosti, luksuza i sigurnosti putnika”.

Svih deset Tourismo autobusa koriste sve prednosti najnovijih Euro 6 tehnologija i sveobuhvatne sigurnosne sisteme, uključujući sigurnosne pojase u tri tačke vezanja, AEBS (Advanced Emergency Braking System), i LSDW (Lane System Departure Warning). Autobuse će isporučiti Mercedesovo osoblje u kompaniji EvoBus (UK) Ltd.