Naslovnica Novosti Stomatolog zaljubljen u oldtimere restaurirao američki školski bus

Stomatolog zaljubljen u oldtimere restaurirao američki školski bus

1973
0
PODIJELI
Dr. Ivan Bagarić iz Novske u svojoj garaži glanca i uređuje američka stara vozila kojima se nakon temeljite restauracije vozi slavonskim cestama. Novogradiški stomatolog dr. Ivan Bagarić (68) veliki je zaljubljenik u stare američke automobile. Sve je počelo prije desetak godina, kada je preko interneta kupio Chevy 55 Pickup i tako ostvario želju koja je u njemu tinjala još iz gimnazijskih dana.

No, oduševljenje je ubrzo splasnulo, jer ga je trebalo urediti, a on o tome ništa nije znao. Međutim, kasnije je upravo u restauraciji otkrio svoju novu strast. Tokom godina Slavonci su ga mogli vidjeti kako ponosno upravlja različitim atraktivnim modelima kao što su Buick Sport Coupe iz 1941., Pontiac Coupe iz 1936., Packard 120C iz 1937…. Nedavno je završio restauriranje američkog školskog autobusa marke Ford F-4 iz 1948. godine, koji je kupio u Americi. U Hrvatsku je stigao brodom.

“Autobus je vrlo atraktivan, ima čuveni Fordov motor V8. Utrošio sam u njega gotovo dvije i pol godine krvavog rada i novca, ali nije mi žao jer je zaista poseban. Uredio sam ga kao partybus, s originalnim klupama i raznim sadržajima. Danas izgleda kao nov i uživam u njemu”, kaže Bagarić.S godinama je nakupio toliko vozila da nije imao kamo s njima. Novogradiški kolekcionar u garaži ispod kuće polira poniklane dijelove, dovodi ih u prvobitno stanje pa, kad završi posao, starim vlasnicima šalje fotografije.

Ako mu nedostaje dio za vozilo, noćima ga sanja pa se odjednom probudi i pronađe ga na e-bayu. Uloži svu svoju snagu da ga dobije. “Kada završim jedan auto, cijelu se godinu njime vozim po susretima oldtimera. Susrećem tamo prijatelje i sve je to lijepo, ali ja već sanjam novi projekt. U restauraciji uživam više nego u samom autu. Čim završim s jednim poslom, u meni nastane neka praznina”, ističe Bagarić.

Žao mu je jedino što si nije uredio “mušku sobu”: “Da sam imao nekakvu halu, stavio bih u nju američki hladnjak, trosjed da mogu prileći i glazbeni stup, da mogu slušati muziku. Nažalost, ta mi se želja neće ostvariti, jer sam već u godinama”, kaže dr. Bagarić.

izvor:vecernji.hr