Naslovnica Ekskluzivno Novi Mercedes Sprinter za Holiday Travel iz Živinica

Novi Mercedes Sprinter za Holiday Travel iz Živinica

5063
0
PODIJELI

Konstatni napredak firme UBE Store se nastavlja i u 2017.godini, pa je tako nedavno isporučen i potpuno novi Mercedes Sprinter za kompaniju Holiday Travel iz Živinica. Ekipa Portala BHBus.ba je bila prisustna na primopredaji.Ovo treći isporučeni Mercedes Sprinter preko firme UBE Store. Riječ je modelu 516 CDI, koji je pogonjen sa Euro 6 motorom ukupne snage 160 KS. Bitno je napomenuti da ovo vozilo pored dizel goriva, dodatno koristi i AdBlue koji ima veći postotak sagorjevanja dizel goriva i veću učinkovitost pri samom radu vozila.

Vozilo posjeduje 24 ergonomska i anatomska sjedišta za putnike. Tu je također i audio i video okruženje sa projekcijom na 22 inčnom monitoru koji se nalazi u prednjem dijelu vozila. Pored klima uređaja, koji pokriva kompletno vozilo, tu su i protočni radijatori sa obje strane unutar vozila koji u ovim hladnim zimskim danima daju potpuni ugođaj topline.Za bolji pogled iz unutrašnjosti zadužena su termo izolaciona stakla koja smanjuju ulazak sunčevih zraka u toplim danima. Prtljažni prostor smješten je ispod zadnjeg reda sjedišta i pruža veoma veliki kapacitet za prtljagu.

“Čast i zadovoljstvo nam je posjedovati ovo vrhunsko vozilo” – istakao je gospodin Mujanović u kratkom razgovoru i prvom upoznavanju. “Firma Holiday Travel je novoosnovana firma koja će se isključivo baviti vanlinijskim prevozom putnika i borit će se da postavlja standarde drugim firmama u regionu. Pored novopristiglog Sprintera u voznom parku je odranije i Scania Irizar Century. Ovo je samo početak u širenju flote i dodatnog podmlađivanja našeg voznog parka” – dodao je gospodin Mujanović.Na naše pitanje koji je glavnik razlog kupovine ovog vozila, gospodin Mujanović je izjvio: “Glavni razlog jeste, pružiti vrhunski ugođaj svakom putniku na bilo kojoj destinaciji, kako unutar tako i izvan Bosne i Hercegovine”.

Na kraju bi poželili puno sreće i uspjeha, kako firmi Holiday Travel, tako i firmi UBE Store. Kao i svakog puta predlažemo Vam bogatu galeriju fotografija koje su nastale prilikom primopredaje vozila.