Naslovnica Novosti Isuzu Harmony novi član flote Autoprevoz-bus Mostar

Isuzu Harmony novi član flote Autoprevoz-bus Mostar

4229
0
PODIJELI

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je nedavno isporučila rabljeni autobus Isuzu Harmony kompaniji Autoprevoz-bus iz Mostara. Zbog povećanog obima posla i otvaranja novih linija, ovoj kompaniji se ukazala potreba za jednim manjim vozilom, a Isuzu, kao jedan od vodećih turskih proizvođača minibusa i najprodavaniji minibus na ovim prostorima, je bio idealna opcija.

Za razliku od modela Turquoise, koji ima Isuzuov motor, model Harmony je opremljen sa MAN-ovim Euro 4 motorom. Snaga motora je kW 151 pri 2400 rpm i uparen je sa ručnim mjenjačem. Za razliku od motora, vanjske dimenzije vozila su kao i kod Turquoise što znači da je vozilo dugo 7670 mm, široko 2300 mm, a visoko 3300 mm. Također, vozilo je opremljeno sa ABS i ASR sistemima kao i telmom-retarderom.

Unutrašnjost je opremljena sa udobnih 30 sjedišta za putnike plus vozač i suvozač. Sva sjedišta imaju pojaseve za vezivanje i stoliće na zadnjem dijelu. Sistemi za grijanje i klima uređaj je sastavni dio ovog vozila, kao i frižider u zadnjem dijelu vozila.

Zbog svojih karakteristika i prednosti koje nudi, vozilo će se koristiti i za unutarnji i međunarodni transport putnika.

izvor: sejari.ba