Site icon BHBus.ba

Još jedan bus u kompaniji Miškić bus!

Kraj novembra je u kompaniji Miškić bus iz Širokog Brijega obilježio dolazak Otokar Sultana, o čemu smo već pisali, a kraj decembra je označio dolazak MAN Lion's Coacha. Ove kupovine znače da se u kompaniji radi kvalitetno i da se strateški planira pošto je nakog sređivanja midi segmenta na red došao i visokoturistički sa većim kapacitetom.Novi Lav u floti je 2013. godina i prešao je svega 304,199 kilometara. Zapremina motora je 10518 cm što daje snagu od 294 kW tj. 395 konjskih snaga. Motor ispunjava EEV norme ispušnih gasova, a uparen je sa ručnim šestostepenim mjenjačem.

Autobus ima kapacitet 47+1+1 sjedišta koja karakteriše, pored standardne audio i video opreme, i 47 monitora, pošto je svako sjedište opremljeno sa jednim malim monitorom. Svako sjedište je opremljeno još i dodatom utičnicom i USB priključcima. Od ostale opreme svakako vrijedi istaći i dva frižidera, navigaciju, kamere, mikrofon i klima uređaj. Ovaj komfor i bogatu opremu prate i odgovarajući sigurnosni sistemi kao što su ABS, ASR, tempomat, retarder, senzori za kišu i tako dalje.Portal BHBus.ba je imao čast i zadovoljstvo da porazgovara sa direktorom kompanije Miškić bus, gospodinom Tomislavom Čolakom oko ovog autobusa, ali i još nekih stvari. Na pitanje zbog čega je kupljeno veliko vozilo, gospodin Čolak je rekao: “Vozilo je kupljeno radi povećanog obima posla, podmlađivanja voznog parka, podizanja kvalitete usluge na veći nivo, a samim tim i radi unaprijeđenja usluge u vidu udobnosti i povećanja sigurnosnih aspekata za naše putnike”.

BHBus.ba: Zašto baš MAN?
Čolak: “Pošto u voznom parku posjedujemo 12 MAN-ova, ispada kao logičan slijed da nastavimo i dalje u tom pravcu. Kroz dugogodišnje iskustvo koje imamo, MAN vozila su se pokazala kao iznimno kvalitetna te sigurna”.

BHBus.ba: Kako ste zadovoljni sa rezultatima u protekloj, 2016., godini?
Čolak: “Jako smo zadovoljni s rezultatima, kao što znate vozni park je proširen, a najbitnije za spomenuti je autobusni kolodvor, građen na načelima javno-privatnog partnerstva, s pravom gradnje između naše kompanije, kao investitora i nositelja gradnje, te Grada Širokog Brijega. Vrijednost investicije bila je oko milion i pol konvertibilnih maraka. Na 3500 četvornih metara parkirnog prostora nalazi se deset natkrivenih perona, zelenilo i pristupna staza za siguran dolazak i odlazak učenika do osnovne škole koja se nalazi u blizini”.

BHBus.ba: Kakvi su planovi za ovu godinu što se tiče poslovanja kompanije? Da li je planirano još nekih novina?
Čolak: “Radi se na turističkim rutama, a novim MAN-om ne stajemo na obnavljanju voznog parka, pošto nam uskoro stiže novo vozilo – Mercedes Travego 2013. godina. Radimo na uvođenju novih linija, a odnedavno imamo i dva nova polaska na relaciji Široki Brijeg – Mostar”.

Za kraj razgovora g. Tomislav Čolak je izjavio da redovno prati portal BHBus.ba, čije tekstove smatra neizostavnim štivom za sve prevoznike te ovim putem pozdravlja sve čitatelje i uredništvo portala, kojima zahvaljuje na praćenju rada njihove kompanije.

Exit mobile version