Naslovnica Ekskluzivno Autoprevoz-bus Mostar kupio dva Isuzu Turquoise autobusa

Autoprevoz-bus Mostar kupio dva Isuzu Turquoise autobusa

4180
0
PODIJELI

Početak marta označio je i značajno obnavljanje voznog parka mostarske kompanije Autoprevoz-bus. Od dugogodišnjeg partnera Sejari d.o.o., koji je generalni zastupnik i distributer Isuzu autobusa za Bosnu i Hercegovinu, kupljena su dva potpuno nova modela Turquoise.

Autoprevoz-bus u svom voznom parku već ima ovakva vozila, od čega se izdvaja i jedan Harmony model koji je stigao početkom godine i koji ima MAN motor. Iskustvo sa prethodnim i starijim modelima je bila zadovoljavajuća, pa je uslijed otvaranja novih linija i nadolazeće ljetne sezone odlučeno da se u vozni park dodaju i dva nova Turquoise modela.

Oba vozila su najnovija linija ovog modela i imaju LED vanjsku rasvjetu te su opremljena sa ručnim mjenjačem i motorom snage 190 KS. Sigurnosna oprema podrazumjeva sisteme kao što su ASR-ESP i EBS te retarder, tempomat, sigurnosne pojaseve na svakom sjedištu i protivpožarni aparat. Oprema koja je na raspolaganju putnicima uključuje dodatno grijanje, klima uređaj, novi redizajnirani uslužni set iznad sjedišta i sistem klimatizacije, Radio/CD/DVD player, LCD monitor, mikrofon i frižider. Jedno vozilo ima kapacitet od 33 putnika plus vozač, dok drugo vozilo ima kapacitet od 27+1+1 sjedišta.

Autobusi se trenutno nalaze u procesu rješevanja tehničkih pitanja, kao i postavljanja odgovarajućih natpisa kompanije.

Ovaj model je kreator klase vozila sa 31 putničkim sjedištem, ali njegova mogućnost dodatne dorade i multifukncionalnosti ga čini odličnim izborom. Turquoise nudi elemente udobnosti i sigurnosti, baš kao autobusi više klase.

Turquoise vlasniku pruža usluge kao idealni poslovni partner na području prevoza putnika i turizma na kratkim i srednjim udaljenostima. Zahvaljujući povećanom prtljažnom prostoru, problem prtljage sada je prošlost. Štaviše, njegovi novi poklopci prtljažnog prostora koji se otvaraju vertikalno – pružaju udobnost i jednostavnost pri korištenju.Široka dvostruka stakla putničkog prozora Turquoise čine idealnim za razgledavanje okoline. Zahvaljujući izuzetno jakom i pouzdanom klima uređaju udobnosti ne manjka u vrućim ljetnim danima. Isto tako, grijanje koje je projektirano i izvedeno je do detalja, nudi odlične karakteristike za putovanja u hladnim zimskim danima. Ovaj model nudi i mnoge inovacije u smislu sigurnosti, što ga u konačnici čini isplativim i realnim odabirom te liderom u ovoj klasi u Bosni i Hercegovini.

izvor: sejari.ba