Naslovnica Ekskluzivno Damy tours i u 2017. godini nastavlja sa obnovnom voznog parka

Damy tours i u 2017. godini nastavlja sa obnovnom voznog parka

3942
0
PODIJELI

‎Proteklih dana bilo je veselo u kompaniji Damy tours iz Sarajeva. Nakon što je krajem prošle godine u vozni park stigao Neoplan Starliner N 516/3 SHD HC i početak ove godine je počeo furiozno. Nakon što je prodan Isuzu Turquoise II generacije, vrijedna ekipa se odmah dala u potragu za novijim vozilom sličnog kapaciteta.Kao rezultat toga, kupljen je Isuzu Turquoise IV generacije, a vozilo je već stiglo i brendirano je, a uskoro se očekuje završetak i tehničkih detalja te registracija kako bi odmah krenuo sa radom. Prinova je 2014. godina, sa pređenih svega 60 000 kilometara. Vozilo je opremljeno sa svim sigurnosnim sistemima koji će omogućiti sigurnu vožnju, a od njih izdvajamo ABS, ASR, EBS, Telmu i tempomat, a tu je naravno i šestostepeni ručni mjenjač. Isuzuov motor ispunjava Euro 5 norme i ima snagu od 190 KS. Ono što vlasnici ponosno ističu jeste da je vozilo kupljeno od prvog vlasnika u Turskoj i da je vozilo imalo svega dva redovna servisa, što je dokaz da je vozilo skoro pa novo.Osim sigurnosti, mislilo se i na udobnost u unutrašnjosti. Za taj segment će se pobrinuti 30 putničkih sjedišta sa kožnim naglavcima. Dodati sadržaji kao što su DVD player, LCD monitor, frižider i kafe aparat u zadnjem dijelu će sigurno imati šta da ponude korisnicima usluga ove kompanije.

Gospodin Amir Zeba je istakao i da je nakon prodaje starijeg Isuzua ostao jaz u voznom parku u midi segmentu te je bilo potrebno da se osvježi i obnovi vozni park. Novim vozilom su jako zadovoljni i vjeruju da su napravili pravi potez te da će sa novim vozilima klijentima pružiti dodatni komfor i bolju uslugu. S druge strane, gospodin Damir Zeba je istakao da su u obzir dolazili samo Isuzu minibusevi pošto su imali dobro iskustvo sa prethodnikom te da su uspjeli u svojoj namjeri.Vlasnici su za kraj poručili i da će ove godine naglasak biti na vanrednom prevozu, ali da će aktuelna biti i redovna sezonska linija iz Sarajeva za Zadar. Kao dva iznenađenja za ovu godinu naveli su da za nekih mjesec i po do dva možemo očekivati i pokretanje linije za Beč, kao i odlazak jednog vozila i dolazak velikog busa.

Ekipa BHBus.ba će kao i po običaju prva imati informacije, a sa novim Isuzuom u voznom parku želimo im puno sreće i uspjeha.

Enes Ćehajić