Naslovnica Novosti U Autotransport Karlovac stigla Kraljica

U Autotransport Karlovac stigla Kraljica

2722
0
PODIJELI

Prošle sedmice je u centrali kompanije Sejari, u Odelzhausenu (Njemačka), izvršena primopredaja autobusa Setra 431 DT za hrvatsku prevozničku kompaniju Autotransport Karlovac. S obzirom da je Autotransport tražio kvalitetno rabljeno vozilo odličnih karakteristika, Setra 431 DT je bila odličan izbor.O samom vozilu dovoljno govori njen popularni nadimak Kraljica među autobusima. Radi se o dvospratnom autobusu koji gdje god da se pojavi plijeni pažnju. Isporučeni autobus je 2010. godina, a opremljen je sa Mercedesovim OM 502 LA-V-11 motorom snage 503 KS, što znači da zadovoljava Euro 5 norme. Naravno, podrazumijeva se da je tu i automatski mjenjač ZF AS-Tronic.

Setra je uvijek bila sinonim za luksuz i komfor. Iako je vozilo, koje je kupljeno od prvog vlasnika, radilo redovnu liniju, komfor nije zanemaren. Na donjem spratu vozilo ima 18 udobnih kožnih sjedišta, dok se na spratu nalazi 56 Setrinih sjedišta. Putnici koji će koristiti usluge Autotransporta će na ovaj način iskoristiti sve prednosti koje pruža Kraljica.

Naravno, autobus je opremljen svim naprednim sigurnosnim sistemima koje Mercedes pruža, a od ostale opreme vrijedi istaknuti snažni klima uređaj, WC, kuhinju, rampu za korisnike invalidskih kolica, sasvim dobar prtljažni prostor, audio/video opremu i još mnogo toga.

izvor:sejari.ba