Naslovnica Novosti Lasta proslavila 70. rođendan

Lasta proslavila 70. rođendan

2767
0
PODIJELI

Saobraćajno preduzeće Lasta, koje je od nastanka do danas prešlo više od dvije milijarde i 700 miliona kilometara, proslavilo je 70 godina od osnivanja. Preduzeće Lasta je prvog aprila proslavilo sedamdeseti rođendan, a tim povodom je u Klubu poslanika priredilo svečanost za zaposlene, poslovne partnere i prijatelje kuće.

Kako je tokom svečanosti rekao direktor za logistiku Marko Bodganović, ovo preduzeće, 1947. godine, kada je osnovano, imalo je osam kamiona i jedan autobus zaplijenjen iz Drugog svjetskog rata. Dvadesetak godina kasnije, podsjetio je, prešlo se isključivo na prevoz putnika, a prevoz robe je obustavljen. “Prolazili smo kroz ružne trenutke, ratove i inflacije, ali evo već 70 godina uspješno opstajemo”, rekao je Bogdanović dodajući da je od svog osnivanja, Lasta prešla dvije milijarde i 700 miliona kilometara.Na proslavi je organizovan i prigodan kulturno umjetnički program na kojem se obratio generalni direktor preduzeća Bojan Bojanić, koji se zahvalio prisutnima na dolasku podsjetivši na najsvjetlije trenutke Laste, kao na primjer da je ta kompanije bila prevoznik na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine, ali i članstvo u Eurolines grupi, koje traje od devedesetih godina prošlog vijeka.

Bojanić je rekao da su planovi za ovu, sedamdesetu godinu poslovanja veliki, te da se planira kupovina 150 novih vozila u voznom parku, ali i mnoge akcije za korisnike. Istakao je i da će se Lasta donacijama posvetiti i najugroženijima. “Sa dugom tradicijom, iskusnim osobljem i flotom koja broji 900 autobusa, Lasta godišnje pređe preko 80 miliona kilometara i preveze više od 100 miliona putnika”, kazao je Bojanić.

Svečanosti su doprinijeli i hor Dečjeg kulturnog centra, učenice baletske škole Nacionalne fondacije za igru, hor Braća Baruh i drugi.

izvor:novosti.rs