Naslovnica Novosti Stiže novi MAN Lion's Coach!

Stiže novi MAN Lion's Coach!

3602
0
PODIJELI

MAN će na najvećoj svjetskoj smotri autobusa Busworld u Kortrijku predstaviti novi Lion's Coach. Kao što se očekuje, novi model će krasiti novi dizajn, sa prepoznatljivim elementima na prednjem i stražnjem dijelu, kao i na bočnim stranama. Dizajneri su se jasno fokusirali na funkcionalna područja: vozački prostor i cockpit, putničku kabinu, prtljažni protor i pogonski prostor.Nove svjetlosne baterije odmah privlače pažnju, jer će u opciji biti prednja LED svjetla, koja daju 50% više svjetlosti u odnosu na halogena, dok su stražnja LED svjetla standard. Također, LED svjetla daju difuzno osvjetljenje i imaju znatno veći domet. Posebno treba istaći, spcifično za MAN, dnevla LED svjetla u obliku trake.

Unutrašnjost će također biti značajno osvježena, što će posebno odgovarati putnicima na dugim putovanjima. Vozač će imati na raspolaganju brojne sisteme asistencije, prije svega EfficientCruise (topografski tempomat) sistem sa funkcijom EfficientRoll, Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Guard System (LGS) i MAN Attention Guard.

S tehničke strane, novi MAN Lion's Coach će biti ekonomičniji nego ikada prije, jer će uz optimizirane Euro 6 motore, sa više snage, imati i veći izbor prenosnih odnosa na pogonskoj osovini. Također, šasija će biti modificarana, ugrađivaće se novi amortizer, što će podići nivo udobnosti, poboljšati vozna svojstva i unaprijediti sigurnost putnika.

Također, poznato je da će novi MAN Lion’s Coach, zbog čvršće karoserije, zadovoljavati standard ECE R66.02 (na prevrtanje), koji će stupiti na snagu od oktobra ove godine.

Novi MAN Lion’s Coach će zvanično biti predstavljen na jesen, na sajmu Busworld u mjestu Kortrijk.

izvor:kamioni.ba