Naslovnica Novosti Solaris dobio prvu narudžbu iz Luksembruga

Solaris dobio prvu narudžbu iz Luksembruga

1694
0
PODIJELI

Jedna od najvećih privatnih kompanija za javni prevoz u Luksemburgu, Sales-Lentz, naručio je je prvi Solaris autobus da dopuni svoju flotu koja broji 300 vozila. Prema ugovoru o kupovini novog Urbino 12, isporuke će biti u zadnjem kvartalu 2017. godine. Za poljskog proizvođača autobusa ovo je prvi ugovor na tržištu Luksemburga.

Ugovor između dvije strane je potpisan prije par dana i prema njemu, autobus će biti pogonjen Cumminsovim motorom, koji je u skladu sa strogim Euro 6 standardima. Novi Solaris Urbino 12 će biti opremljen sa 39 sjedišta, od kojih će neka biti na preklop, u cilju da se pruži maksimalna udobnost za putnike. Autobus poljskog proizvođača će raditi na području luksemburškog grada Bascharge, koji se nalazi oko 1050 km od fabrike u kojoj će se vozili i praviti.“Na početku godine smo pobijedili na tenderu za isporuku 208 hibridnih autobusa u Belgiji, a samo prije nekoliko dana smo proslavili ulazak i na holandsko tržište dok već danas imamo čast objaviti da ćemo isporučiti naš autobus i u Luksemburg. Izuzetna je stvar imati naša vozila u zemljama Beneluksa što je dokaz da nas cijene i u toj regiji. U isto vrijeme, to je dokaz priznavanja napornog rada koji obavljaju naši inženjeri i konstruktori, koji se stalno trude u razvoju inovativnih i ekoloških rješenja”- rekao je Zbigniew Palenica, zamjenik generalnog direktora Solaris Bus & Coach.

Sales-Lentz, prevoznik koji obavlja javni prevoz u Luksemburgu, veoma je zainteresovan za moderne i ekološki prihvatljive tehnologije. U periodu 6.-10. mart ovaj prevoznik je testirao i novi Solaris Urbino Electric, koji je radio na dvije linije u gradu Bascharge i bio je izuzetno zadovoljan sa rezultatima.

Solaris autobusi su danas prisutni u 30 zemalja. Zbog novih narudžbi iz Holandije i Luksemburga, opseg je premašio broj 32. Ukupna količina isporučenih vozila od strane proizvođača do klijenata, u više od 600 gradova širom svijeta, približava cifri 15.000.