Naslovnica Novosti Četiri Van Hool TDX21 Altana za Eavesway Travel

Četiri Van Hool TDX21 Altana za Eavesway Travel

2292
0
PODIJELI

Engleski prevoznik Eavesway Travel iz Wigana pojačao je svoj vozni park sa četiri povišena Van Hool TDX21 Altana. Ova kompanije je inače poznata po tome što se fokusira samo na Van Hool, a nova vozila će obavljati prevoze u sklopu ponude Cruiselink. Ova ponuda podrazumijeva prevoz turista sa i na kruzere u gradovima Southampton, Dover i Newcastle.Novi Altano autobusi su dostupni i korisnicima u invalidskim kolicima, za koje je predviđen prostor na donjoj palubi. Također, ono što ova vozila čini idealnim za ovakav vid prevoza je i veliki prtljažni prostor koji Altano nudi.

Snagu najnovijim autobusima u ovoj kompaniji daje 12,9-litarski MX-13 DAF-ov motor sa 460 KS u kombinaciji sa potpuno automatskim Allison mjenjačem. Altano može primiti 56 putnika na gornjoj palubi, uz dodatnih pet mjesta (od kojih su dva demontažna) uz vozača. Za razliku od standardnih vlastitih Van Hool sjedišta, novi Altano autobusi su opremljeni Kiel sjedištima, koja su presvučena kožom. Vozila također imaju i USB priključke za svakog putnika i displej na prednjem vjetrobranskom staklu.

Eavesway Travel ima najveću flotu Altano autobusa u Velikoj Britaniji, a prvog Altana su kupili 2008. godine. Očekuje se da će vozila praviti oko 50.000 kilometara godišnje.