Naslovnica Novosti BYD i ADL isporučuju 36 električnih autobusa za London

BYD i ADL isporučuju 36 električnih autobusa za London

2261
0
PODIJELI

Zajedničkim partnerstvom proizvođači vozila BYD i ADL su obezbjedili još jedan veliki posao. Zajedno će isporučiti 36 električnih autobusa kompaniji RATP Dev iz Londona. Nakon sveobuhvatne tehničke evaluacije niza autobusa koji ne ispuštaju nikakve štetne emisije raznih proizvođača, RATP Dev London je odlučio da u nabavku novih električnih autobusa ide sa kompanijama ADL i BYD, a radi se o električnoj verziji modela Enviro200. U toku su pregovori oko komercijalnih uslova za nabavku vozila, a potpisivanje ugovora se očekuje uskoro, dok bi isporuke mogle krenuti u proljeće 2018. godine.BYD ADL Enviro200 je novi model dizajniran za rad na linijama koje prolaze kroz ulice koje imaju oštre uglove. Naime, zbog dužine od 10,8 metara spada u red manjih vozila, što mu daje izuzetnu mogućnost manevrisanja. Iako manji, i dalje ima odličan kapacitet od 76 putnika. Kao i svi ADL BYD modeli, i novi autobusi će garanovati cijelodnevni rad bez potrebe za punjenje.

Kada se isporuči novih 36 električni autobusa, na ulicama Londona će biti preko 100 takvih autobusa koji su napravljeni zajedničkim radom kompanija ADL i BYD. Tako će London postati grad koji ima najveći flotu električnih vozila u Evropi. Uspješna saradnja BYD-a ADL-a je nedavno obnovljena i proširena, pa će na britanskom tržištu uskoro naći i novi modeli autobusa.

BYD je zaključio jedan posao i u Australiji, tačnije u Brizbejnu. Tamošnji aerodrom je za potrebe prevoza putnika sa i na aerodrom odlučio kupiti 11 BYD električnih autobusa. Ovakvi autobusi nisu novost u Australiji, pošto je i aerodrom u Sidneju kupio iste autobuse prije osam mjeseci.Vozila za aerodrom u Brizbejnu će imati dužinu od 12 metara i imat će kapacitet od 70 putnika. S obzirom na prirodu rada, autobusi će imati prtljažni prostor kao i unutrašnje galerije za prtljag. Biće opremljena i sa troja dvokrilna vrata kako bi se protok putnika maksimizirao i uštedilo vrijeme za ukrcaj/iskrcaj. Vozila će imati i GPS sistem za praćenje, kao i glasovnu najavu iduće stanice.