Naslovnica Novosti Novi MAZ autobusi za kompaniju Presto Beograd

Novi MAZ autobusi za kompaniju Presto Beograd

5149
0
PODIJELI

Četiri nova niskopodna autobusa pristigla su juče u firmu Presto, a preuzimanje je izvršeno u krugu firme Vulović Transport iz Kragujevca, koji je ovlašteni uvoznik i distributer za MAZ vozila u Srbiji. U pitanju su modeli MAZ 203, opremljeni Mercedesovim Euro 5 motorom sa 210 kW/280 konjskih snaga, koji su upareni sa ZF Ecolife automatskim mjenjačem.

Autobusi su opremljeni klima uređajem, u potpunosti su niskopodni što dodatno olakšava ulaz starijim licima i licima koja se otežano kreću. Vozila će dobiti displeje iz Niša, radi se o proizvođaču Fazi koji je opremio i posljednje nabavljene Ikarbuse za ovu firmu. Vozač je fizički odvojen kabinom, koja je unaprijeđena u odnosu na prethodne modele, te su oko kabine postavljeni i rukodržači, što je bio nedostatak prethodnim modelima. Vozačev prostor je malo osavremenjen, tu je i centralni dio instrument table sa ekranom na kome se mogu vidjeti svi bitrni parametri za vozilo i vožnju.Iz kompanije Presto su najavili da je ovo tek početak saradnje sa ovim proizvođačem i da se do kraja godine očekuje sigurno još jedna nabavka vozila. Upravo će ta nabavka ovisiti o dodjeli polazaka na linijama u Beogradu, gdje Presto obavlja gradski saobraćaj. Još jedna informacija iz ove firme je da su zglobni Neoplan Centrolineri prodani, ali nisu otišli daleko. Naime, zbog nedobijanja polazaka na linijama za koje su bili predviđeni, postali su višak pa se odlučilo da se prodaju i novu sreću će pronaći u kompaniji Beobus City.

Osim gradskog sektora, za Portal BHBus.ba, iz kompanije su poručili da su prezadovoljni za sada i ljetnom sezonom u segmentu vanrednog prevoza. Na pitanje o mogućim prinovama u tom segmentu, dobili smo odgovor da će se na kraju sezone raditi evaluacija i da će tek onda biti donešena odluka.

Portal BHBus.ba cijelom timu kompanije Presto Beograd želi puno sreće sa novim vozilima.

izvor: Presto/Balkan transport