Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Novi Sprinter u floti Farre tours!

EKSKLUZIVNO: Novi Sprinter u floti Farre tours!

4158
0
PODIJELI

Sarajevska kompanija Farre tours je u martu svoj vozni park obogatila sa Mercedes Travegom, a prošlog mjeseca je vozni park proširen sa još jednim Mercedesom. Ovaj put se radi o nešto manjem članu, pošto je u pitanju model Sprinter, pa smo s tim u vezi napravili novu posjetu ovoj kompaniji.

Nastavljamo priču o Mercedesima kod Farre tours, a iako je ovog puta je riječ o maloj vozilici, luksuza ne fali. Prije 40-ak dana je Farre tours dodao još jednog člana iz minibus porodice u svoju flotu. Riječ je o Mercedes Sprinteru 519 CDI, koji je proizveden 2017. godine. Pogonjen je sa motorom od 190 konjskih snaga, te uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Za brigu okoliša i za izduvne gasove pobrinut će se Mercedesov motor sa Euro 6 normom ispušnih gasova koja je trenutno u svijetu najveće dostignuće u prevozu.Za  sigurnost prilikom vožnje pobrinut će se sistemi poput ABS, ASR, ESP te tempomat i ostali prateći sistemi. Pored ovih sigurnosnih sistema, ovo  vozilo je jedno od rijetkih koje ima telmu za usporavanje vozila. Što se tiče putničkog prostora vozilo je opremljeno sa 20+1 sjedećih mjesta sa izuzetno velikim prostorom za sjedenje, jer je vozilo produženo za 40 cm u odnosu na standardni model. Sjedišta su u kombinaciji umjetna koža-platno u bež i crnoj boji.

Iznad svakog sjedećeg mjesta se nalaze sistemi regulacije ventilacije (klime),  svjetlosne grupe za taj dio kao i zvučnik. Pored svakog sjedišta na vozilu se nalazi usb priključak od 12V za mobitele, tablete i ostale prateće uređaje. Sa raznim kombinacijama LED osvjetljenja vožnja će biti ugodnija te pristupačnija u noćnim satima ukoliko ne možete da spavate.Osobe koje noćne sate provode budni tokom vožnje mogu gledati filmove ili druge sadržaje na LCD-TV koji se nalazi na samom početku vozila, te se spušta prema potrebi i podešava njego  ugao koji putnicima odgovara. Za lakše snalaženje vozača prilikom putovanja tu su navigacija, koja je ugrađena sa najnovijim mapama. Za  noćnu vožnju tu su Bixenon svjetla, dok se prilikom dnevne vožnje vozilo koriste dnevna LED svjetla.

Za što bolje hlađenje unutar vozila pobrinut će se klima uređaj od 15 kW. Za ovo vrijeme od kada je vozilo došlo u BiH prešlo je nešto više od 13 000 km što znači da je mnogo uposleno. Do idućeg susreta (i možda idućeg Mercedesa?), ekipi iz komapnije Farre tours Sarajevo želimo mnogo sreće i uspjeha.

Enes Čehajić