Naslovnica Novosti Mellor Strata LF debituje na Busworld Europe 2017

Mellor Strata LF debituje na Busworld Europe 2017

1596
0
PODIJELI

Autobuski nadograđivač, iz engleskog grada Rochdale, debitovat će na ovogodišnjem Busworldu sa svojim vozilom na bazi Sprintera, sa velikim kapacitetom i niskim troškovima.Model Strata LF, koji ima 22 sjedišta, projektovan je uz nadzor i odobrenje kompanije Mercedes-Benz, koja se u ovom segmentu širi i na tržište Velike Britanije. Blisko sarađujući s potencijalnim kupcima i proizvođačem šasije, Mellor veruje da će njegov jedinstveni kvalitet omogućiti da Strata LF postane rješenje za autobuse u Velikoj Britaniji i da će se pokazati jednako uspješnim i na evropskim tržištima.

Trenutno, jedini proizvodni Sprinter za Veliku Britaniju ima putnički salon sa 2 + 1 rasporedom sjedišta i jednim prostorom za invalidska kolica. Mellor je uspio da napravo potpuno novu karoseriju, osiguravajući raspored sjedišta 2 + 2 i mnogo veći dio niskog poda u kojem se mogu smjestiti dvoja invalidske kolica. Mellor je napravio značajnu investiciju u najnoviji 3D CAD softver na svojim proizvodnim jedinicama kako bi kreirao jak okvir od nehrđajućeg čelika i, koristeći CAD plus CNC mašinsku obradu, kreirao vodeće GRP lajsne i unutrašnju plastiku.Strata LF je široka 2300 mm, što značajno poboljšava prostor u putničkom prostoru. Vozilo je opremljeno i sa destinacijskim displejima, brzim kliznim ulaznim vratima i platformom za automatske karte. Spomenuta invalidska kolica se mogu nositi ili utovarivati ​​preko rampe za invalidska kolica. Na raspolaganju su i različite konfiguracije sjedišta i ručne šine koje omogućavaju stepen prilagođavanja. Vozilo je izgrađeno prema EU standardima vozila i podvrgnuto je rigoroznom testu ubrzanog izdržavanja, koji je simulirao osam godina korištenja u okruženju faze prevoza.

John Randerson, generalni direktor Mellora, rekao je: “Strata je autobus sa sopstvenim, jedinstvenim karakteristikama. Proizvodi bazirani na kombiju imaju 2 + 1 sjedišta i jedan prostor za invalidska kolica, ali kvalifikovani treninzi omogućavaju nam postizanje 2 + 2 sjedišta i dva mjesta za invalidska kolica, tako da je ukupan kapacitet do 22 putnika”.

Od svog lansiranja u jesen 2016. godine, Strata je već privukla pažnju i nalazi se u aktivnom radu u nekoliko velikih britanskih operatera.