Site icon BHBus.ba

Mellor Strata LF debituje na Busworld Europe 2017

Autobuski nadograđivač, iz engleskog grada Rochdale, debitovat će na ovogodišnjem Busworldu sa svojim vozilom na bazi Sprintera, sa velikim kapacitetom i niskim troškovima.Model Strata LF, koji ima 22 sjedišta, projektovan je uz nadzor i odobrenje kompanije Mercedes-Benz, koja se u ovom segmentu širi i na tržište Velike Britanije. Blisko sarađujući s potencijalnim kupcima i proizvođačem šasije, Mellor veruje da će njegov jedinstveni kvalitet omogućiti da Strata LF postane rješenje za autobuse u Velikoj Britaniji i da će se pokazati jednako uspješnim i na evropskim tržištima.

Trenutno, jedini proizvodni Sprinter za Veliku Britaniju ima putnički salon sa 2 + 1 rasporedom sjedišta i jednim prostorom za invalidska kolica. Mellor je uspio da napravo potpuno novu karoseriju, osiguravajući raspored sjedišta 2 + 2 i mnogo veći dio niskog poda u kojem se mogu smjestiti dvoja invalidske kolica. Mellor je napravio značajnu investiciju u najnoviji 3D CAD softver na svojim proizvodnim jedinicama kako bi kreirao jak okvir od nehrđajućeg čelika i, koristeći CAD plus CNC mašinsku obradu, kreirao vodeće GRP lajsne i unutrašnju plastiku.Strata LF je široka 2300 mm, što značajno poboljšava prostor u putničkom prostoru. Vozilo je opremljeno i sa destinacijskim displejima, brzim kliznim ulaznim vratima i platformom za automatske karte. Spomenuta invalidska kolica se mogu nositi ili utovarivati ​​preko rampe za invalidska kolica. Na raspolaganju su i različite konfiguracije sjedišta i ručne šine koje omogućavaju stepen prilagođavanja. Vozilo je izgrađeno prema EU standardima vozila i podvrgnuto je rigoroznom testu ubrzanog izdržavanja, koji je simulirao osam godina korištenja u okruženju faze prevoza.

John Randerson, generalni direktor Mellora, rekao je: “Strata je autobus sa sopstvenim, jedinstvenim karakteristikama. Proizvodi bazirani na kombiju imaju 2 + 1 sjedišta i jedan prostor za invalidska kolica, ali kvalifikovani treninzi omogućavaju nam postizanje 2 + 2 sjedišta i dva mjesta za invalidska kolica, tako da je ukupan kapacitet do 22 putnika”.

Od svog lansiranja u jesen 2016. godine, Strata je već privukla pažnju i nalazi se u aktivnom radu u nekoliko velikih britanskih operatera.

Exit mobile version