Naslovnica Novosti CET 2017: Scania Interlink HD

CET 2017: Scania Interlink HD

2057
0
PODIJELI

Jedan od ovogodišnjih kandidata za Coach of the Year nagradu je i Scania Interlink HD. Ovaj autobus će se boriti protiv još pet autobusa za prestižnu nagradu Coach of the Year 2018.Ovogodišnji Coach Euro Test (CET) je održan početkom septembra u blizini švedskog gradu Linköpinga, tačnije na stazi Mantorp, tako da je Interlink HD imao prednost domaćeg terena. U testiranju su učestvovala 22 novinara iz 22 evropske zemlje, članovi Međunarodnog žirija, kao vozači ali i kao putnici.

Svi oni su odslušali i prezentaciju Karin Rådström, koja je izložila iscrpnu specifikaciju vozila i ostale aspekte uključujući potrošnju goriva, udobnost putnika i prtljažni prostor. Istaknuto je i da je takmičenje Coach of the Year važno za Scania. Prestiž ovog događaja u autobuskoj industriji pruža podsticaj za kreiranjem boljih vozila, ali i također daje mogućnost da Scania ispita gdje se to na skali nalazi njihovo vozilo u odnosu na konkurenciju.
Pobjednik, i dobitnik prestižne titule Coach of The Year 2018, bit će objavljen 19. oktobra u prvoj večeri, takozvanoj Night of Awards, na Busworld Kortrijk u Belgiji. Tada će predsjednik međunarodnog žirija, Tom Terjesen, s ponosom izreći: And, the winner is … možda Scania Interlink HD?

Već ranije smo pisali o ovom modelu, a više informacija možete naći na linku:
Interlink – Scania za sve namjene
Proizveden prvi Scanijin autobus Interlink HD

Zanimljivo je da se ovaj autobus proizvodi i za britansko tržište, a bio je i kandidat za Bus godine u BiH 2016 godine. Svakako preporučujemo i kratki video sa samog Euro testa:

Iduće godine Bus Euro Test 2018. će se održati u Zagrebu.