Naslovnica Novosti Novi Lav u Posušju!

Novi Lav u Posušju!

2133
0
PODIJELI

Posušje je dobilo novog Lava! Tako bismo mogli okarakterisati novu akviziciju u kompaniji Posušje bus. Od sada će Hercegovina biti bogatija za još jednog MAN Lion's Coach/Fortuna vozilo. Iako je vozilo stiglo prije par mjeseci, tek sada smo dobili priliku da ga prezentujemo našim čitateljima. Nikakav problem u komunkaciji ili odnosu sa menadžmentom ove komapnije nije razlog našeg kašnjenja, nego jednostavno vozilo je po dolasku odmah krenulo sa radom i tek sada smo imali priliku da ga “dobijemo” slobodnog par dana i odradimo zvaničnu prezentaciju.

Našu ekipu dočekali su gospoda Marin i Zvone Bakula, sinovi vlasnika i ljubazno, kao i uvijek, pokazali svoj novi ponos te nam pružili odgovarajuće informacije. O modelu MAN Lion's Coach se manje-više sve zna. Radi se o višestruko dokazanom vozilu čije su karakteristike više nego dovoljne za siguran i udoban prevoz putnika do destinacija širom Bosne i Hercegovine, zemalja u okruženju i Evrope. MAN Lion's Coach, pored visokokvalitetnog dizajna i udobnosti, krase i visoka pouzdanost te jednostavno održavanje, koji omogućavaju neprekidan rad autobusa.

To se već i pokazalo tačnim u ovom slučaju, pošto smo tek nakon pola godine dobili priliku da uradimo zvaničnu prezentaciju. Vlasnici su istakli da se u tom periodu vozilo odlično iskazalo i da je uglavnom radio prevoze u turizmu sa putnicima u i van Bosne i Hercegovine. Ovi autobusi se odlikuju udobnošću, sigurnošću, funkcionalnošću, elegantnom i modernom karoserijom. Lijep oblik karoserije, visoka funkcionalnost u opremi, te pogonski sklop, podvozje i sistem kočnica su vrhunskih odlika MAN Lion's Coach autobusa.Već na ulasku u autobus može se primjetiti da je vozilo urađeno sa ukusom i odličnom opremom. Pod je urađen u imitaciji parketa, a centralno mjesto na ulazu zauzima vozačev radni prostor sa već prepoznatljivim MAN multifunkcionalnim volanom. Vrijedi spomenuti da srce novog Lava čini motor snage 440 KS u kombinaciji sa automatskim mjenjačem. Iako su na vozilu vidljivi EEV simboli za motor, izgled ipak vara. U vozilo je ugrađen novi motor koji je ispunjava Euro 6 norme, čime je u potpunosti ispunjen i ispoštovan utjecaj na okoliš.

Pogled u putnički prostor nam otkriva 49 izuzetno udobnih sjedišta. Sjedišta su urađena sa podebljanim, duplim štofom na naslonjaču i sjedištu, što će svakako doći do izražaja na dužim putovanjima. Vozilo nema toalet, što znači da je razmak između sjedišta na desnoj strani veći i komotniji. Umjesto toaleta instaliran je veliki frižider, uz već standardni koji se nalazi u instrument tabli, daje veliku prednost kako za putnike tako i za posadu autobusa, posebno u ljetnim mjesecima. Vozilo je opremljeno i sa kabinom za spavanje za drugog člana posade, a nepostojanje toaleta se pozitivno odrazilo i na povećan prtljažni prostor. Putnici će sigurno moći uživati u svim prednostima koje nude kuhinja, kllima uređaj, usb priključci te audio i video oprema.

Ekipa portala BHBus.ba se još jednom zahvaljuje Marinu i Zvonetu na gostoprimstvu te im zakazujemo novo druženje čim prije, a slike novog vozila možete pogledati ispod:

Enes Čehajić