Naslovnica Novosti Moskva unaprijeđuje svoj javni prevoz

Moskva unaprijeđuje svoj javni prevoz

1638
0
PODIJELI

Kompanija Scania Rus LLC je sklopila posao sa GAZ Grupom oko isporuke 541 šasije, koje će se koristiti u proizvodnji međugradskih autobusa LiAZ Voyage. Novi autobusi su dio programa obnove i unaprijeđenja javnog prevoza od strane Ministarstva saobraćaja Ruske Federacije.Isporuke šasija započete su u oktobru i nastaviće se do marta 2018. godine. Sklapanje autobusa će biti u fabrici autobusa Likino, a novi autobusi će biti dodjeljeni kompaniji Mostransavto te će radit na gradskim, prigradskim i međugradskim linijama.

GAZ Grupa od 2004. godine koristi Scania šasije za svoje turističke autobuse. Ovo je najveća narudžba koju je GAZ Grupa napravila od 2014. godine, kada im je Scania isporučila više od 700 šasija u sklopu priprema za Zimske olimpijske igre i Zimske paraolimpijske igre koje su održane 2014. godine u Sočiju. Sveukupno je Scania do sada isporučila više od 2200 šasija za GAZ Grupu.

Zamjena mnogih starijih autobusa obezbjediće prijatnije iskustvo za putnike te bolju i sigurniju okolinu. Novi autobusi će imati bolju potrošnju goriva, dok se upotreba savremenih materijala i tehnologija smatra korakom ka stvaranju održivijeg transporta.

Kombinacija Scania šasije i LiAZ karoserije se pokazala odlično u ruskim operativnim uslovima. Gradski i prigradski saobraćaj u Moskvi podrazumijeva i linije do 500 kilometara. Novi autobusi će biti jedan od prvih koraka u poboljšanju infrastrukture javnog prevoza Moskve.