Naslovnica Novosti Još jedan u nizu Neoplana za Karupović d.o.o.

Još jedan u nizu Neoplana za Karupović d.o.o.

4112
0
PODIJELI

Kompanija Karupović d.o.o. iz Turbeta kod Travnika je poznata da u svoj vozni park uvrštava samo vozila visoke klase marke Neoplan. Ovog puta u kompaniju je stigao još jedan u nizu Citylinera novije generacije. Vozni park je pojačan sa Neoplan Citylinerom N1216 HD. Ovo nije prvi ovakav Cityliner u njihovoj floti, pošto jedan ovakav već imaju od ranije. Slično kao i sa MANom od Posušje bus, malo kasnimo sa prezentacijom ovog vozila, ali iz opravdanih razloga. Razlog kašnjenja je ipak za vlasnika sladak, pošto je vozilo od trenutka registracije pa do sada bukvalno stalno bilo u radu.Neoplan Cityliner N1216 HD je proziveden 2015. godine, dok je u BiH uvezen krajem jula ove godine. Ovaj Cityliner je prvo ovakvo vozilo koje je uvezeno u BiH sa 46+2 sjedećih mjesta koja su opremljena sa LCD televizorima u sjedištima. Vozilo je opremljeno sa ukupno 50 LCDova koji su smješteni na sjedištima i na krovu te se za ugodan ambijent u noćnoj vožnji ne treba brinuti. Komfora neće faliti iako je vozilo opremljeno toaletom. Prilikom uvoza vozilo je imalo na satu oko 290 000 pređenih kilometara, dok je prilikom naše posjete imalo na satu nešto malo manje od 316 500 pređenih kilometara.

Sa MANovim motorom od 440 konja, koji je uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem, nećete osjetiti da li se vozite po ravnici ili brdu. Vozilo je opremljeno sa motorom Euro 6 koji zadovoljava čak i najstrožije zahtjeve u zaštiti okoliša u Evropi i svijetu. Za sigurnu vožnju tu su ABS, tempomat, intarder i ostali sigurnosni sistemi, a za sigurnu vožnju u rikverc pobrinut će se kamera preko koje možete pratiti da li ima nešto iza vašeg vozila. Također, vozilo je opremljeno i kamerom na drugim vratima koja je povezana sa displejom na instrument tabli, gdje možete pratiti da li ima neko na vratima, a da ga ne vidite na retrovizor ili na unutrašnje ogledalo. Vozilo je opremljeno sa individualnim osvjetljenjem u unutrašnjosti, CD-MP3 plejerom, navigacijom, dva mikrofona, dva frižidera kao i automatom za kafu. U zimskim uslovima veoma bitna stvar jesu i grijači na retrovizorima, kojim je opremljen ovaj Cityliner.

Kompanija Karupović je trenutno jedina kompanija u BiH koja se može pohvaliti da u svom voznom parku ima četiri Neoplana posljednje generacije.

Mnogo sreće i uspjeha Karupovićima želi ekipa BHBus.ba portala.

Enes Čehajić