Naslovnica Novosti Grand tours Zenica: Novi autobus i nova linija!

Grand tours Zenica: Novi autobus i nova linija!

3067
0
PODIJELI

Za posljednji članak ove godine odlučili smo se za kompaniju Grand tours pošto iz ove kompanije nam dolaze dvije prilično velike novosti. Jedna je kupovina još jednog autobusa za svoj vozni park, a druga je pokretanje redovne linije za Holandiju, tačnije Roterdam.Kada je u pitanju 2017. godina može se reći da je ona poslovno bila jako uspješna za ovu kompaniju. “S obzirom da smo tokom cijele godine bili aktivni, od početka godine sa zimovanjem pa nakon toga aranžmani za praznike, ljetovanja – dačke i maturalne ekskurzije, jednodnevni izleti, shopping ture i naravno kao kruna uspješne godine otvaranje redovne linije Sarajevo-Roterdam i prinova u našem voznom parku” – poručili su nam iz ove kompanije.

Za kupovinu autobusa rukovodstvo Grand tours se odlučilo naprije zbog otvaranja redovne međunarodne linije Sarajevo-Roterdam, koja trenutno saobraća jednom sedmično, ali isto tako zbog obima posla kad su u pitanju turistički aranžmani, gdje mjesečno imaju oko 400 putnika na različitim destinacijama.Što se tiče autobusa, izbor je pao na MAN Lion's Coach koji je 2011. godina. Pogoni ga MAN motor koji ispunjava EEV norme, a koji je jak 294 kW tj. 400 KS te uparen sa ručnim mjenjačem. Vozilo je uveženo iz Turske i u trenutku slikanja je imalo nešto više od 710 000 kilometara na satu. Naveli smo razloge kupovine ovog vozila, pa samim tim i vozilo ispunjava sve uslove kako za linijski tako i za vanlinijski prevoz. To podrazumijeva da je vozilo klimatizirano, opremljeno audio/video opremom, toaletom te sasvim dovoljno prtljažnog prostora. U unutrašnjost može stati 49 putnika plus vozač i suvozač. Ono što je karakteristično za autobus su upravo njegova sjedišta. Putnici će na liniji za Roterdam, ali i na vanrednim turama, u potpunosti uživati tokom putovanja, jer sjedišta zaista nude odličan nivo udobnosti zahvaljujući duplim oblogama i opšivanju.Kao što smo spomenuli, linija za Roterdam je krenula početkom decembra. Cijena karte u jednom pravcu je 65 eura, dok povratna karta košta 95 eura. Linija iz BiH vozi subotom, dok je povratak iz Holandije petkom i to iz gradova Roterdam, Den Hag, Amsterdam, Utreht i Arnhem.

Novi MAN je već “uniformisan” i vozi na liniji, a na naše pitanje da li možemo očekivati još koju redovnu liniju, iz Grand toursa su nam rekli: “Što se tiče otvaranja novih redovnih linija sigurno da imamo i to u planu. Mnogo toga je urađeno pa sigurno da se može očekivati i neka nova linija kad je u pitanju Grand Tours. Najvjerovatnije će to biti za Austriju i Njemacku”.Nezaobilazno je bilo i pitanje o daljim prinovama, na što su nam rekli da ovo sigurno nije kraj sa kupovinom autobusa te da se nadaju da će ubrzo još jedna bijela ljepotica postati dio njihove flote…

Do tada uživajte u slikama novog MANa:

Slike: Dani Kovačević