Naslovnica Novosti 13 BYD električnih midibusa stiže u Italiju

13 BYD električnih midibusa stiže u Italiju

1512
0
PODIJELI

Četiri gradska prevoznika iz regije Pijemonta u Italiji naručili su ukupno 13 BYD električnih midibusa, a radi se o novom modelu kojeg je BYD predstavio u oktobru na Busworldu jednostavnog naziva – Midibus. Od 13 vozila AMAG iz Alesandrije naručila je dva, baš kao i prevoznik Buscompany iz Saluca, Chiesa iz grada Karmanjoli jedan, dok je torinski GTT naručio čak osam ovih midibusa. Ovih osam midibusa će se u Torinu pridružiti floti od 20 BYD autobusa koji već rade, a koji su 12 metara dugi.

Svi Midibusi za ove italijanske prevoznike imaju standardnu ​​specifikaciju. Ključne karakteristike su:
• 2 vrata
• Niski ulaz
• Ukupna dužina 8,75 metara
• Dva baterijska pakovanja sa ukupnom snagom od 174 kWh
• Opseg u radu od 150-200 kilometara (prema uvjetima UITP Sort 1)
• Ukupan kapacitet putnika – 58

Očekuje se da će vozila, koja će će praviti u BYD fabrici u Kini, biti isporučena u drugoj polovini 2018. godine. “Ova narudžba ima dvostruki značaj za BYD pošto oni pokazuju našu rastuću poziciju na važnom italijanskom autobuskom tržištu gdje napredujemo pred snažnom konkurencijom, a također ovaj posao predstavlja i povjerenje u naš najnoviji model Midibus”, rekao je Isbrand Ho, generalni direktor BYD Europe.

“Zapravo, samo u ovom mjesecu smo u mogućnosti da objavimo narudžbe za naša najveća vozila – dva zglobna električna autobusa od 18 metara za našeg najsjevernijeg kupca, Nobina u Norveškoj, kao i ovih 13 vozila – koji predstavljaju naš najmanji model – za naše klijente u Pijemontu”, kazao je HO i nastavio: “Bez obzira da li se radi o surovnoj hladnoj klimi na sjeveru ili potrebi za vozilom odličnih manevarskih sposobnosti – BYD ima pravi proizvod!”