Naslovnica Ekskluzivno Mnoštvo novosti u kompaniji Čektalo promet

Mnoštvo novosti u kompaniji Čektalo promet

7733
0
PODIJELI

Kompanija Čektalo promet je porodična firma iz opštine Sapna i osnovana davne 1996 godine.
Primarna djelatnost ove kompanije je prevoz putnika,kako na linijskom tako i na vanlinijskom saobraćaju.
Od samih početaka firma Čektalo promet radila je na lokalnom linijskom prevozu putnika povezujući tri opštine na tuzlanskom kantonu.
Riječ je o redovnoj liniji Sapna-Kalesija-Tuzla, koja i danas saobraća po redu vožnju svakoga dana sa dva polaska iz Sapne i dva polaska iz Tuzle.
Od 2000.godine kompanija Čektalo promet kreće sa međunarodnom linijom za Austriju, tačnije za grad Salzburg.
Razlog otvaranja ove linije jeste uskraćenost stanovnika sa opštine Sapna , koji žive i rade na području Salzburga,da se prilikom vikend odmora i praznika, direktno voze do svoga doma.
Ova linija saobraća dva puta sedmično sa polaskom iz Sapne i dva puta sedmično sa polaskom iz Salzburga.
Početkom 2017.godine kompanija Čektalo promet,proširila je svoju ponudu međunarodnih linija, kupovinom redovne linije za Skandinavske zemlje, od sad već bivše kompanije Papalina iz Sarajeva.
Nova linija sa po jednim polaskom iz Bosne i Hercegovine,i sa još jednim polaskom iz Skandinavije primorala je vlasnike kompanije Čektalo prometa da dodatno obogate i osavremene svoju flotu.
U proteklom periodu nabavljena su 3 autobusa visokoturističke klase,brenda Van Hool koji će dodatno ojačati i upotpuniti flotu ove firme i pružiti vrhunsku uslugu svim putnicima.
Proteklih dana smo na poziv gospodina Kasima Husić, vlasnika kompanije Čektalo Promet, dobili informaciju da je stigao još jedan autobus marke Van Hool Acron.
Odlučili smo da svim našim čitaocima predstavimo novu akviziciju kompanije Čektalo promet.

Riječ je o Van Hoolu Acronu,proizvedenom 2002 godine.
Ovo vozilo opremljeno je sa 50 vrhunskih anatomskih sjedišta,koja su raspoređena tako kako bi svakom putniku pružila vrhunski komfor tokom dužih putovanja.
Za audio i video ugođaj se pobrinuo Blaupunkt.
Vozilo također posjeduje dva frižidera i kafe aparat u prednjem dijelu neposredno pored suvozačkog sjedišta.
Vozački kokpit se može pohvaliti sa jako dobrim rasporedom komandi, koju na dohvat ruke vozaču prilikom upravljanja vozilom.
Prostor za odmor vozača u toku pauze, smješten je iza zadnjih vrata i opremljen je sa klima uređajem i grijanjem koje se posebno može regulisati po želji,kao i direktnom telefonskom linijom sa vozačkim kokpitom.Što tiče prtljažnog prostora kod ovog autobusa,on je jako velik i prostran,i to nepredstavlja brigu prilikom primanja prtljage.To je jedna jako bitna stvar koju posjeduje svako Van Hool vozilo.
Acron je opremljen sa MANovim Euro3 motorom,koji ispunjava sve europske norme zaštite okoliša.
Ovaj motor uparen je sa 8 stepenim manuelnim mjenjačem,i razvija 420 konjskih snaga.


Za sigurnu vožnju tu su ABS, tempomat, intarder i ostali sigurnosni sistemi.

Vrijeme u toku upoznavanja sa ovim novih vozilom iskoristili smo da postavimo par pitanja gospodinu Husiću.

Pošto većinu flote Vaše kompanije čini Van Hool,interesuje nas kakvi su u cijelosti?

“Van Hool je izuzetno kvalitetno i vrhunski napravljeno vozilo i mogu sigurno reći da je rame uz rame sa Neoplanom,Setrom i Mercedesom.”-istakao je gospodin Husić.

Šta možemo da očekujemo novo u narednom periodu u kompaniji Čektalo promet?

“Kompanija Čektalo promet u narednom periodu otvara novu direktnu liniju na relaciji Sapna – Frankfurt am Main.I to nije sve uskoro ćemo još dodatno pojačati našu flotu nekoliko vozila”- naveo je gospodin Husić.

Dali možemo našim čitaocima reći o čemu se tačno radi?

“Ostavit ćemo to kao veliko iznenađenje i zagonetku svima”-rekao je gospodin Husić

Za sami kraj zahvalili bi se gospodinu Husiću, kao i cijelom osoblju kompanije Čektalo promet na saradnji i samoj podršći portalu BHBus.ba, a našim čitaocima smo pripremili galeriju fotografija najnovije akvizicije u kompaniji Čektalo promet.