Naslovnica Novosti Novi Tourliner za kompaniju Union Bričić!

Novi Tourliner za kompaniju Union Bričić!

3345
0
PODIJELI

Nakon što smo prošle godine ispratili dolazak prvog novog Tourlinera u BiH, sada smo isto učinili i sa drugim novim Tourlinerom. Ponosni vlasnik novog Tourlinera na našim cestama je kompanija Union-Bričić iz Lončara. Kompanija Union-Bričić je svojim dugogodišnjim postojanjem i obavljanjem međunarodnog linijskog prevoza, te marketinškim potezima, postavila standarde orginalnosti.

Nova generacija Tourlinera je svoju premijeru doživjela na sajmu IAA 2016. godine u Hannoveru. Nakon svečanog predstavljanja, kompanija Union-Bričić je donijela odluku da će nabavkom ovog modela napraviti pun pogodak u svom poslovanju i pružiti vrhunsku uslugu svim svojim klijentima. Odabir je pao na klasičnu dvoosovinsku 12-metarsku izvedbu Tourlinera.Vozilo je opremljeno sa 51 Lux-Line sjedištem brenda Kiel, koji je zadužen za sjedišta u svim modelima NeoMan game vozila. Dizajn enterijera i eksterijera ovog vozila je upotpunosti usklađen. Što se tiče unutrašnjosti, pored Kiel sjedišta, vozilo nudi vrhunski audio i video ugođaj za koji je zadužen Blaupunkt. Pored toga, na više mjesta u vozilu, nalaze se utičnice sa naponom od 220 volti, kako bi putnici mogli neometano da nadopune svoje prenosne uređaje tokom putovanja. Kako bi putovanje, bilo dodatno zanimljivo vozilo nudi i besplatan Wi-Fi internet za sve putnike.

Što se tiče tehničkih karakteristika, za pogon ovog vozila pobrinuo se novi MAN motor sa Euro 6c kategorijom zaštite okoline, koji razvija 460 konjskih snaga. Ovaj motor je uparen sa automatskim 12-stepenim ZF AS tronic mjenjačem. Što se tiče sistema sigurnosti vozilo posjeduje EBS, ESP, MSC, ASS, ASR i Active Cruise Control. Kokpit je opremljen sa mnoštvom komandi, koje omogućavaju lakše obavljanje zadataka samom vozaču.

Prilikom prezentiranja Tourlinera nove generacije, naš domaćin gospodin Bričić nam je dao i par odgovora na pitanja koja su nas zanimala.
– Kakav je Vaš prvi dojam o novom Tourlineru?
“Fasciniran sam novim proizvodom kompanije Neoplan, koja je prilikom izlaska ovog modela upotpunila svoju ponudu vozila” – izjavio je gospodin Bričić, koji je inače prvi u BiH imao Neoplan Tourliner u svom voznom parku. Sada je drugi vlasnik druge generacije Tourlinera u BiH, nakon kompanije Jelinak.– Koji je glavni razlog nabavke ovoga vozila?
“Kompanija Union-Bričić je u proteklom periodu napravila manju pauzu u obnašanju redovne linije prema Njemačkoj i iskoristila to vrijeme da promjeni i donese novi imidž, koji se neće pretjerano razlikovati od starog imidža. Naime, našeg novog “Ljepotana” brendirali smo isključivo u natpise naše kompanije i našeg dugogodišnjeg tour operatera Deutsche Touringa.” – naveo je gospodin Bričić.

– Kada možemo očekivati na drumovima Vaš novi Neoplan Tourliner?
“Vrlo brzo ćemo da krenemo ponovno da vozimo prema Njemačkoj, ali od sada u novoj kooperaciji sa kompanijom Globtour iz Međugorja” – završio je gospodin Bričić.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našem domaćinu i svim uposlenicima kompanije Union-Bričić na ljubaznosti i gostoprimstvu i želimo im puno sretnih i uspješno pređenih kilometara sa novom “perjanicom” u svojoj floti.

Na samom kraju, kao i uvijek, svim našim čitaocima pripremili smo galeriju fotografija, kojim ćemo Vam detaljno predstaviti novog Neoplan Tourlinera.