Naslovnica Novosti Stigla nova generacija Sprintera!

Stigla nova generacija Sprintera!

2270
0
PODIJELI

Kompanija Mercedes je sinoć u Dusiburgu predstavila treću generaciju svog kombija Sprinter, koja će se pojaviti na tržištu u junu. Mercedes već prima narudžbe za svoj novi komercijalni kombi, čija osnovna cijena iznosi 19.990 eura, dok će putnička verzija Tourer biti naravno skuplja. Najavljen je i dolazak elektrificiranog modela eSprinter koji će se pridružiti ponudi 2019. godine.

Kupci su ranije mogli kupiti kombi sa zadnjim pogonom, kao i s pogonom na sva četiri točka, a sada mogu izabrati i prednji pogon. Ovaj model može primiti dodatnih 50 kg tereta u odnosu na Sprinter sa zadnjim pogonom. Sprinter s prednjim pogonom je dostupan sa devetostepenim automatskim ili šestostepenim manuelnim mjenjačem.Kada je riječ o izgledu karoserije, dužini, težini, visini krova i drugoj opremi, iz Mercedesa ističu da je kupcima na raspolaganju čak 1700 različitih konfiguracija treće generacije Sprintera. Kombi može prevoziti 17 kubnih metara robe, odnosno 5,5 tona.

Novi Sprinter ne izgleda mnogo dugačije od prethodnog, rešetka hladnjaka je nešto veća, a prednji svjetlosni sklopovi su uži. Želja za maksimalnim prostorom za teret nije dozvolila dijelu kutijastog oblika da se mnogo promijeni.

U unutrašnjosti je ponuđena oprema koja će posao vozačima učiniti manje stresnim. Kombi je dobio MBUX infotainment sistem koji je premijerno predstavljen u novoj A-Klasi. Tehnologija uključuje Mercedes PRO povezivost koja omogućava menadžerima da dodjeljuju zadatke vozačima kombija te da prate lokaciju vozila i količinu goriva u njihovim rezervoarima.

Vozačima je na raspolaganju kamera za pomoć pri kretanju unazad, kao i pogled od 360 stepeni za lakše manevrisanje. Kompanija tvrdi da je klima uređaj bolji u odnosu na prethodni model.
izvor:klix.ba